Türkiye’de üç yıldır hizmet veren ve son bir yıldır da Sakarya genelindeki öğrenciler için sunulan Kitap Kervanı Otobüsü, “Güneş dünya için ne anlama geliyorsa, kitap da insan için o anlama geliyor” sloganıyla yoluna devam ediyor. Cuma günü Karasu’ya gelen ve çocuklar için de tatilden önce son durak olan Kitap Kervanı Otobüsü, Karasu ilçe merkezindeki okullarda minik kitapseverleri ağırladı. Son olarak Aziziye İlkokulu'nda mola veren otobüs, burada 350’den fazla öğrenci tarafından ziyaret edildi. İçerisinde çok sayıda hikaye ve çeşitli konu içerikli kitaplar bulunan otobüs temsilcileri, ziyaretlerden memnun kaldıklarını belirterek Aziziye İlkokulu kütüphanesi ve öğretmenlerine de çok sayıda kitap bağışında bulunmayı ihmal etmedi.

 

 

Öğrencilerin ilgisi büyük oldu

 

Kitap Kervanı otobüsünü ziyaret eden ve kitap alan okul öğrencilerinden Buğra Yıldızdal, “Kitap Kervanı otobüsünün okulumuza gelmesinden büyük mutluluk duydum, bir hafta önce dağıtılan kumbaralarımıza attığımız paralarla bugün birkaç kitap aldım. Tatilde okuyarak güzel vakit geçirmeyi amaçlıyorum” dedi. Okul öğretmenlerinden Lale Turhan, “Uygulamayı çok beğendik. Kendi biriktirdikleri paralarla kendi istediklerini almaları açısından hem eğitici bir proje hem de özgüvenlerinin gelişmesi açısından olumlu bir adım.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Kişisel kütüphane için ilk adım

 

Okul Müdürü Erol Cantürk ise, “Öğrencilerimize bu güzel imkanı sunan Kitap Kervanı Otobüsü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın tatillerini daha verimli değerlendirmek adına güzel bir fırsat oluştu. Öğrencilerimiz, kendilerine dağıtılan kumbaralarda biriktirdikleri paralarla bugün istedikleri kitapları kendileri seçerek aldı. Bu vesileyle de evlerinde kendi kişisel kütüphanelerini oluşturmaları için de bir adım atmış olacaklar. Velilerimizin de ilgisi büyük oldu. Onlar da aldıkları kitapları okulumuzun bekleme köşesinde okuma fırsatı buldu. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.