Pazartesi günü Atatürk Bulvarı girişinde gün boyu kan bağışları kabul eden Kızılay Kan Bağışı Aracı, Karasu Anadolu Lisesi öğrencilerinin de desteğiyle anlamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Karasu Anadolu Lisesi Müdürü Ali İhsan Kılınç, Biyoloji Öğretmeni Esin Döner ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ayşegül Demirbaş Örgen ile birlikte kan bağışı aracının çalışmalarına destek veren 20 öğrenci, Atatürk Bulvarı ile ilçe merkezinin çeşitli yerlerinde bilgilendirme amaçlı broşür dağıttı. Öğrenciler,  gün boyu kan bağışlarını kabul eden kan bağış aracına da vatandaşları davet etmeyi ihmal etmedi. Sakarya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzamanı İlke Dölek öncülüğünde vatandaşların bağışlarını kabul eden Kızılay ekibine, Kızılay Karasu Başkanı Adem Ekşi de destek verdi.

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ekşi, “2018 yılı Kızılay Haftası dolayısıyla okullarımız, Karasu’daki çalışmalarımıza destek vermekte. Okullarımızda hafta dolayısıyla seminerler düzenledik. Onlar da bu seminerler neticesinde bizlere destek olma kararı aldı. Bizler de kendilerine hem Kızılaycılık’ı öğretme hem de Kızılay’ın kendilerine görev verdiği zaman neler yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak gösterme imkanı bulduk. Çalışmalarımız sırasında gençlerimizin desteğini görmek bizi mutlu ediyor. Çalışmalarımıza aşina olmaları ve hevesli çalışmaları bizleri onore etti. Kızıla, bugün bizlerin, yarın onların olacak ve bizlerden bayrağı devralacaklar. Uygulamalı desteklerinden dolayı hem eğitimcilerimize hem de öğrencilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Okul Müdürü Ali İhsan Kılınç ise, “Karasu Anadolu Lisesi eğitimcileri ve öğrencilerimiz olarak, kan bağışına her zaman destek veriyoruz. Öğrencilerimiz bugün, halkın da bu konuda bilinçlendirilmesi ve bilgi sahibi olmaları için gün boyunca broşür dağıttı ve bulvarda hizmet veren kan bağış aracına vatandaşlarımızı davet etti. Kızılay’ın ‘Kan ver, can ver’ sloganı ile öğrencilerimiz Kızılay ekiplerine destek olmaktan büyük mutluluk duydu. Öğrencilerimize ve eğitimci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.