Cuma günü Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen ‘Suriye Yardım Bekliyor’ isimli konferans ile Suriye’de yaşanan savaş, gözler önüne serilen insanlık dramı ve bölgede yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Sakarya Genelindeki pek çok ilçede gerçekleştirilen bir dizi programın devamı olarak İHH Karasu Temsilciliği’nin öncülüğünde Karasu’da da bir konferans verildi. Konferansta İHH Marmara Bölge Sorumlusu Ruhi Ademoğlu da Suriye’deki yardım çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Konferansa Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Müftüsü Mustafa Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda katılımcılara izlettirilen slaytlar ve savaş videoları adeta yürekleri dağladı.

 

İHH Karasu Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Amil Gündüz’ün sunumunu yaptığı program, Recep Aksu’nun okuduğu Fetih Suresi ile başladı. Ardından İHH Karasu Temsilcisi Civan Küntaş kürsüye geldi ve açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Küntaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Gönül ister ki dünyanın hiçbir yerinde savaş olmasın. Olduğu takdirde ise bizlerin neler yapabildiği önemlidir. Oradaki mağdur halka, yetimlere el uzatabiliyorsak, bu siz değerli destekçilerimiz ve gönüllülerimiz sayesindedir. Bizler, Suriye’de yaşanan drama yerinde şahit olduk. O manzarayı görünce, ‘bizim askerimizin Suriye’de ne işi var’ diyenlere bir kez daha hayret ettim. Orada Müslüman kardeşlerimiz var. Biz sahip çıkmazsak, yarın bize kim sahip çıkar? Peygamber efendimizin ümmeti olarak o coğrafyadaki mazlumlara elimizi uzatmak bizim boynumuzun borcudur”

 

Küntaş’ın ardından kürsüye gelen İHH Marmara Bölge Sorumlusu Ruhi Ademoğlu ise bölgede yaşananları ve gerçekleştirdikleri yardım çalışmalarını anlattı. Ademoğlu sözlerine, “Mazlumun derdiyle dertlenen, mazlumun derdini kendine dert edinen ümmete selam olsun” diyerek başladı. Ademoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İHH olarak tek işimiz mazlumlara yardım eli uzatmaktır. Dini, dili, rengi önemli olmaksızın kimliği ‘mazlum’ olması yeterlidir. Bugün baktığımızda İslam coğrafyası, kanı, savaşı, işkenceyi ve dramı yaşıyor. Bizler bu zulme nasıl sessiz kalabiliriz? Suriye’de hedefimiz 100 bin aileye ulaşmak ve onlara 6.4 milyon ekmek ulaştırmaktır. Bu hedefe de kıymetli gönüllülerimiz ve duyarlı Müslüman halkının desteği ile ulaşmak arzusundayız” Bölgede yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi veren Ademoğlu, Suriye’deki mazlum ve yetimlere destek olmak isteyenlerin Kuveytürk Adapazarı Şubesi TR17 0020 5000 0100 6457 8000 01 ve Ziraat Bankası Adapazarı Şubesi TR74 0001 0000 1970 5834 0550 01 IBAN numaralı İHH hesaplarına ‘Suriye’ açıklaması ile destekte bulunabileceklerini de sözlerine ekledi.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: