Bu yazım size... Şirin ilçemizin değerli misafirleri...

Bir yılın çeyreği kadar da olsa aynı hayatı, aynı imkânları paylaşıyoruz.

Öncelikle birçok eksiklikten dolayı kusurumuza bakmayın. Ancak siz de biliyorsunuz ki resmi kayıtlarda ilçe nüfusumuz 50.000 civarında gözüktüğü için devletten bu kadar yardım alıyoruz. Ancak ilçemiz, yazın bunun kaç misline bakıyor? Dolayısıyla da yetersizlikler oluyor.

Mesela çöp toplama ekibi 50 bin kişiye göre ama 300 bin kişinin çöpünü toplamaya çalışıyor. Gece sabahlara kadar çalışıyorlar ama yetişemiyorlar,  yaranamıyorlar…

Zaten mümkün de değil. Ya da sokaklarımızın hizmeti 50 bin kişinin arabasına göre olduğu halde 300 bin kişinin arabasını barındıramıyor. İnanın biz şikâyetçi olmuyoruz. Çünkü milletimiz misafirperverdir. Ama siz de lütfen eleştirilerinizde insaflı ve düşünceli olun. Buna örnek çok...

Su, zabıta, polis, hastane v.b. sayıla bilinir. Şimdi denilecek ki biz şu kadar para bırakıyoruz. İnanın büyük marketler sayesinde sizin harcamalarınızdan ilçede pek bir şey kalmıyor. Ama benim asıl konum bunların hiç biri değil.

Benim sizden insaniyet namına bir ricam var. Hepimiz yeri gelince doğa, insan ve hayvan sevgilerini ballandıra ballandıra anlatırız. İşte konu bunun bir kısmı…

Başta evcil köpekler ve kediler olmak üzere yanınızda getirdiğiniz hayvanları giderken geri götürmüyorsunuz. Sokağa bırakıp gidiyorsunuz. Hepiniz olmasanız da 90 böyle maalesef.

Burada kaldığınız sürece mutfağınızdan artan yada özel temin ettiğiniz yiyeceklerle baktığınız hayvanları giderken bırakıp gidenlere sesleniyorum.

Siz gittikten sonra deniz kenarında yaz devam etmiyor. Şiddetli fırtınaların eşlik ettiği bir Karadeniz kışı geliyor. O hayvancağızlar önce birbirlerini parçalıyor. Kalanlar yara bere içinde hayata tutunmaya çalışıyor.  Ama maalesef onlarda Soğuk, açlık ve hastalıktan büyük acılar içinde mahvolup ölüyorlar.

Bunu size şöyle ispatlayayım. Hiç biriniz sonraki yıl geldiğinde bıraktığı hayvanını bir daha görebildi mi?

Bu hayvanları birkaç ay bakıp cici duygularını tatmin eden çook iyiliksever hayvan dostları… Eğer giderken bu hayvanınızı yanınızda götürüp bakmayacak yada aldığınız yere bırakamayacaksanız lütfen bu işi terk edin. Emin olun insani olarak çok büyük bir suç- manevi olarak ta günah işliyorsunuz.

Bu yaptığınızı kontrol eden yada yasaklayan bir yasa yok ama emin olun bir gün karşınıza çıkar. Ama çocuğunuzdan ama başka bir yerden karşılığını görürsünüz… Yanlış anlaşılmamak dileğiyle çook iyi bir ömür geçirmenizi dilerim.