Saadet Partisi, Pazartesi Atatürk Bulvarı seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Programa Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Osman Ünlü de katıldı. Programın açılış konuşmasını Saadet Partisi İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun yaptı. Coşkun, konuşmasında “Karasu’yu gerçek sanayi üssü yapmak arzusu ile çalışıyor ve görev bekliyoruz. Karasu’nun pek çok mahallesinden kalkan servisler, yarı nüfusumuz kadar olan Ferizli’ye personel taşıyor. Biz, bu vatandaşlarımızı Karasu’da istihdam etmek istiyoruz. Bu alanda projelerimiz mevcut. Eğitim alanında da çalışmalarımız mevcut. Önceliğimiz, ilçemizin vurdumduymazlığı ve gevşekliği yüzünden başka ilçelere kaçmasına göz yumulan fen lisesinin Karasu’ya kazandırılması olacak. Türkiye’de örnekleri olan hayvancılık desteğini belediye olarak bizler de Karasu’da uygulayacağız. Karasulu çiftçilerimize gelir kaynağı oluşturacağız. Karasu’muzu hak ettiği yerlere taşıyacağız” ifadelerini kullandı. Coşkun’un ardından söz alan Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Osman Ünlü ise yaptığı konuşmada “Saadet Partisi, diğer hiçbir parti ile düşman değil, sadece rakibiz. Bugün düşmanca bir seçim havasına şahit oluyoruz. Bir ayrıştırma, bir ötekileştirmedir gidiyor. Beka dediğimiz olgu, birlik ve bütünlükle sağlanır. Genel seçime gidiyormuş gibi ‘Beka sorunu var’ diyenler, milleti kutuplaştırarak asıl beka sorunun tohumlarını ekiyor. 31 Mart’ta yerel seçime gireceğiz. Genel seçim havasıyla gitmek, halkı yanıltmak ve ülkenin gidişatına olumsuz yön vermek olur. Kardeşliğimize zarar verilmezse, kutuplaştırılmazsak bu ülkede beka sorunu olmaz” sözlerine yer verdi.

 

 

Belediye makamı, haram yeme makamı değil

 

Ünlü’den sonra kürsüye gelen Saadet Partisi Avrupa temsilcilerinden Hasan Koç, bir selamlama konuşması yaptı. Ülke gündeminden söz eden Koç’un konuşması vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Son olarak bir konuşma yapan Saadet Partisi Karasu Belediye Başkan Adayı Kerim Ali Aksoy, konuşmasına “31 Mart’ta vereceğimiz karar, 1 Nisan’dan itibaren sonuçlarını görmeye başlayacağımız bir karardır. Bu nedenle hizmet için, adaletli yönetim için, şeffaf yönetim için başkan seçeceğimizi unutmayalım. Belli bir kesimin değil, tüm Karasu’nun hizmet ehli başkanını seçeceğimizi unutmayalım” diyerek başladı.  Aksoy, sözlerine “Belediye başkanlığı makamı haram yeme makamı değil, harama karşı çıkma makamıdır. Halkın malına, yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkma makamıdır. Milletvekili veya cumhurbaşkanı seçiyormuş gibi propaganda yapmak, Karasu’ya hiçbir şey kazandırmayacak. Ülkemiz yararına alınacak kararlara karşı çıkmayacağımız gibi; ranta, israfa, rüşvete, yolsuzluğa ve betonlaşmaya da Karasu’da izin vermeyeceğiz” diyerek devam etti.

 

Projelerini sıraladı

 

Karasu’nun makus kaderini değiştirmek, ilçemizin hak ettiği yere getirmek ve gerçek manada adil, dürüst belediye nasıl olurmuş göstermek için Karasu’ya milli görüş ruhunu getireceğiz. Bugün Karasu’da büyük oranda kararsız bir seçmen kitlesi var. Aslında bu kitle, kararsız değil, Saadet’le buluşmamış bir kitledir. Allah’ın izniyle bu kitle 31 Mart’ta Saadet Partisi ile buluşacak. Çünkü milli görüş; haksızlığa, ranta, rüşvete ve adaletsizliğe ‘Hadi oradan’ diyen bir görüştür” diyen Aksoy, konuşmasını projelerinden bahsettiği şu sözlerle tamamladı: “Projelerimizde kimsenin duygularıyla oynamayacağız ve hayal satmayacağız. Yapabileceklerimizi vaat edeceğiz. Öncelikle belediyemiz, bir kısmın memurluğunu değil, Karasu halkının hizmetkarlığını yapacak. Önce Karasu insanımızı inşa edeceğiz, bu insanlık Karasu’nun mimarisini inşa edecek. En büyük sorunumuz yollar. Bu çağda yol sorununun konuşmak utanç verici de, bu sorunu yaşatmak utanç verici değil mi? Yol, trafik ve park sorunu da önceliklerimiz arasında olacak. Gençlerimizin savrulduğu kötü alışkanlıklara karşı ciddi bir mücadele planımız ile geliyoruz. Gençlerimizi ihya etmezsek, geleceğimizi imha etmiş oluruz. Sokak hayvanlarını unutmayacağız ve onlara yakışan bir barınak oluşturacağız. İlçemizin ekonomik seviyesini yükseltecek projelerimiz ile sanayinin Karasu’ya kurulmasına teşvik edici yatırımlara kapı açacağız. Karasu’nun mevcut yönetiminden memnun değilseniz, aynı kişileri seçmeye mecbur da değilsiniz. Değiştirmek Karasu halkının elindedir