Karasu Ziraat Odası olağan kongresi 13 Şubat Çarşamba günü ziraat odasının toplantı salonunda gerçekleştirildi. Mevcut başkan Selami Arık ile Eyüp Filizfidanoğlu arasında geçen seçim sonucu başkanlığa yeniden Selami Arık seçildi. Olağan kongrenin divan başkanlığını TZOB Sakarya İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, divan başkan yardımcılığını Sapanca Ziraat Odası Başkanı Necati Başar ve divan üyeliklerini de Karapürçek Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Yıldırım ile Erenler Ziraat Odası Başkanı Fehmi Özüpek yaptı. Divanın oluşmasının ardından genel kurul açıldı ve Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın mesajı okundu. Bayraktar’ın mesajının okunmasının ardından 2015-2018 yılları arası çalışma faaliyet raporu okundu ve oylamaya sunuldu. Faaliyet raporunu Karasu Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selami Arık okudu.

 

Kursiyerlere 175 bin lira katkı

 

Görev süreleri boyunca gerçekleştirilen çalışma ve faaliyetlerden bahseden Arık, “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında 30 adet kurs açıldı ve İŞKUR aracılığıyla kursiyerlerin aile bütçesine toplamda 175 bin 500 lira katkı sağlanmış ve ilçemize gelir sağlanmıştır” ifadeleriyle dikkat çekti. Arık, yapılan bilgilendirme çalışmaları ve gerçekleştirilen destek eğitimlerinin bilgisini verdikten sonra “Bizleri 7 Şubat 2015 tarihinde genel kurul ile kıymetli delegelerimiz oylarıyla iş başına geldik. Biz de görevimizi en iyi şekilde yerine getirebilmek için sizlerle sürekli iletişim içerisinde olduk. Sizleri bilgilendirmek ve sorunlarınızı çözmek için, çiftçilerimizin menfaatleri doğrultusunda imkanlarımızı seferber ettik. Çalışmalarımızda bizlere destek veren muhtarlarımıza da teşekkür ederiz” İfadeleriyle konuşmasını tamamladı.

 

 

Köylü halkın efendisidir

 

Arık’ın konuşmasının ve faaliyet raporunun kabulünün ardından 2015-2018 yılları arası gelir gider raporu okundu ve oylamaya sunuldu. Kesin hesapların oylanmasının ve kabul edilmesinin ardından Oda Yönetimi’nin ibrası yapıldı ve oy birliğiyle ibra edildi. 2019-2020 yıllarına ait tahmini gelir-gider bütçesi ile çalışma programı okundu. Oy birliğiyle kabulünün ardından teklif ve önerge sunulmaması üzerine dilek ve temennilere geçildi. İlk olarak kongreye katılım gösteren Karasu Kaymakamı Aziz Mercan kürsüye gelerek çiftçi ve delegelere hitaben bir konuşma yaptı. Mercan konuşmasında, “Köylü, milletin efendisidir. Köylü, çiftçi üretendir, toprağı işleyen ve ülkeyi besleyendir. Bir ülkeyi besleyene de efendi denir. Çiftçimizi desteklemeli ve koruyup kollamalıyız. Devletimiz, hükümetlerimiz ve ziraat odalarımız üreticiyi ayakta tutacak önlemler alarak desteklerini devam etmelidir. Sakarya’da fındığın dışında da başka ürünlerin işlenmesi gereklidir. Sebebi ise beklenen 40 bin ton hedefin sadece 19 bin tonla sınırlı kalmış olmasıdır” sözlerine yer verdi.

 

Listeden dört kayıp

 

Kaymakam Mercan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından kongreye katılım gösteren Millet İttifakı Karasu Belediye Başkan Adayı Op.Dr. Kerem Erksoy, kürsüye gelerek katılımcıları selamladı. Erksoy’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Karasu Ziraat Odası Başkan Adayı Eyüp Filizfidanoğlu söz aldı. Ziraat Odası başkanlığına aday olma gerekçesini ve gördükleri eksikliklerin tespitini dile getiren Filizfidanoğlu, “Görev süresince gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı mevcut yönetime teşekkür ediyor, göreve gelerek başarı grafiğini daha da üst sıralara çıkartmak için her türlü görevi üstleneceğimizi belirtiyoruz” şeklinde konuştu. Dilek ve temennilerin sunulmasının ardından YSK yetkililerinin yönetiminde oy verme işlemine geçildi. 51 delegenin tamamının oy kullandığı seçim sonrası tüm oylar geçerli sayıldı. 51 oyun 34’ünü alan Selami Arık, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Listesinde 21 kişi bulunan Eyüp Filizfidanoğlu, dört oy kayıp vererek 17 oyda kaldı. Yeniden başkanlık görevine getirilen Selami Arık’ın listesinde şu isimler yer aldı:

 

Asil Üyeler: Selami Arık, Şenol Akça, Ahmet Dinç, Kerim İçköprü, Kadir Kazan, Hasan Bayram, Musa Bayrak, Mehmet Durmaz, Hasan Tahsin Aksu, Zeki Tetik, Ferruh Çorlu, Mahmut Ayar, Mustafa Sezgin, Mevlüt Tanrıver, Sönmez Deli, Galip Yılmaz, Ali İhsan Bayrak, Adnan Aygüneş, İhsan Yavuzyiğit, Mahmut Ulca ve Abdullah İngenç.

 

Yedek Üyeler: Semih yaşar, İshak Aşık, Salih Yiğit, Hasan Akdoğan, Ali Tarı, Recep Dik, Mesut Özkurt, Levent Eşkin, İdris Dinç, İsmet Kırmızı, Burhan Civelek, Naci Topçu, Ahmet Karaman, Ahmet Kaya, Şenol Sağır, Orhan Kılıç, Halil İbrahim Macar, Mustafa Özdemir, Tarık Keleş, Şenol Aşık ve Hüdai Ar.