Yeniden Refah Partili Meclis Üyesi Mustafa Çalık, Karasu Belediyesi Mayıs ayı olağan toplantısında gündem dışı söz aldı. “Kuyumculu’da doğalgaz çalışması başladı. Zamanında imar yok diye doğalgaz taleplerimiz değerlendirilmeye alınmamıştı. Bugün anladık ki bu doğalgaz kararı belediyede bitiyor” diyen Çalık, “Bugün Kuyumculu’da hane başına 15 bin lira para talep ediliyor. Bu para, Limandere’den niye talep edilmedi zamanında? 6-7 ay önce Armuttarla ve Namazgah’ta hane başına değil bina başına neden 10 bin lira talep edildi?” diye sordu.

Çalık, sözlerini “Yaklaşık 10 milyon lira para toplanacak Kuyumculu’dan. Bu para yollar için kullanılacak. Limandere’de yol yapmadı mı belediye? Kuyumculu’da gaz çalışmasının yapıldığı yol 8,5 kilometre. Genişliği ise 3-4 metre. En fazla 8 bin ton asfalt kullanılacak. Fakat mahallede 22 bin ton asfalt kullanılacağı konuşuluyor. Bu miktar fazla değil mi? Vatandaştan neden bu kadar çok para talep ediliyor?” diyerek tamamladı.

VATANDAŞ İKİ GÜN SONRA BAS BAS BAĞIRACAK

Başkan Sarı ise “Doğalgaz konusunun tamamen belediyeye bağlı olması söylemi, sizin siyasetle ilgili. Yasal değişiklik olmadan önce AGDAŞ, imar olmadan gaz vermiyordu. Bunu ortadan kaldırdılar. Biz yine de Kuyumculu ve Karasu mahallelerinde imar çalışmaları başlattık. AGDAŞ, bugün ise hattı döşüyor ama yol maliyetine karışmıyor. Limandere’de yol parasını AGDAŞ ödemişti. Çok talep olması sebebiyle artık ödemiyor” diyerek yanıt verdi. Sarı’nın “Gaz bağlandıktan sonra vatandaş iki gün sonra yol diye bas bas bağıracak ve gaz geldiğini unutacak. Bunu mesuliyetini belediye olarak kabul edemeyiz ve yüklenemeyiz. Mahalle sakinleri de bu maliyetin üzerinden gelebileceğini söyledi” ifadeleri dikkat çekti.

N V T 7825

N V T 7809

N V T 7334