Karasu Belediyesi’nin Salı günü gerçekleştirilen ikinci oturum meclis toplantısında konuşan MHP’li Meclis Üyesi Fatih Şentürk, “Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çalık, bir ders vermek istiyorsa ‘Kuyumculu Mahallesi’nde doğalgaz yatırımı için halktan neden para toplanıyor’ diyerek bu durumu şov malzemesi yapacağına durumu olmayan haneleri belirleyip, başkana bir listeyle sunsaydı ders verebilirdi” ifadelerini kullanmıştı.

Yeniden Refah Partili Meclis Üyesi Mustafa Çalık, Karasu Haberleri ve Öncü Karasu’ya yaptığı açıklamayla Şentürk’e yanıt verdi. Çalık açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

BU ŞOVMENLİK Mİ OLUYOR?

“MHP’li Belediye Meclis Üyesi Fatih Şentürk, doğalgaz sorununu mecliste dile getirdiğim için şahsımı şov yapmakla suçlamıştır. Peki soruyorum; 6-7 ay önce imarsız alan olan Namazgâh’a doğalgaz verildi ve bina başına 10 bin gibi bir para alındı. ‘Kuyumculu’da bir apartmanda aynı aileden 4 hane var. Onlardan neden kat olarak ayrı ayrı para alıyorsunuz?’ diye sormamız şovmenlik mi oluyor? ‘Limandere’de yapılan doğalgaz çalışmasında hane başı para alınmadı da neden Kuyumculu’dan alınıyor?’ demem şovmenlik mi oluyor?

Bu konuyu meclise taşımam neyin şovmenliği, neyin siyaseti oluyor? Halkımızın sıkıntılarını dile getirmek için buraya seçilmedik mi? Sorunları tabii ki meclise taşıyacağım. Liste yapmak benim işim değil. O mahallenin muhtarı var, azaları var. Zaten bu durumu muhtara ve heyetine kapsamlı bir şekildi bildirdim.

Bu sorunu Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Gençbay’a da defalarca söyledik. AK Parti Kadın Kolları Başkanınız, mahallemizde sosyal yardımlaşmadan, vakıftan yardım alan ve durumu olmayan aileleri biliyor. O aileler üzerinde kolaylık sağlanması gerekiyor diye mecliste açıklama yapmamızı Fatih Şentürk şov olarak anlıyorsa o da onun sorunudur. Biz, halkımız için meclisteyiz. Yeniden Refah Partisi olarak halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz”