Bir güzellik de Sakarya’ya yapın

Geçtiğimiz hafta Ankara’da su fiyatlarının indirilmesi ve beraberinde dava açılması sürecini ulusal kanallarda izledik. Tam da “Sakarya’da suya zam” haberlerinin ardından gündeme gelen Ankara mevzusu, Sakarya’da da kimi vatandaşta beklentiye neden oldu. Tavsiyemiz çok beklenti içerisine girmesinler.

Nedeni ise siyasi manevra, politik bir adım. Hükümet, 2023 seçimlerinde karşılarına çıkacak olası rakiplere karşı kendi cephelerinden başarılı adımlar atıyor. Ekrem İmamoğlu’na karşı ulusalda olduğu gibi Karasu’dan da kendi derdiymiş gibi sosyal medya paylaşımları olacak kadar bir taarruz söz konusu.

İmamoğlu da İstanbul da bizim konumuz değil, Biz, Ekrem Yüce ve Sakarya Büyükşehir ile İshak Sarı ve Karasu Belediyesi hizmetlerine bakarız. Onu İstanbullular düşünsün. Yüce ve Sarı’nın icraatları bizi bağlar.

Fakat Mansur Yavaş’a da sıra geldi ve ilk hamlelerin en büyüğü de su fiyatları üzerinden yapıldı. Halka lütuf gibi gösterilen indirimin asıl amacı herkesce malum ki Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni zora sokmak ve Mansur Yavaş’ı başarısız göstermek.

Bilindiği üzere su faturası Konut-1 birim m3 fiyatı 2019 yılında 3.15 TL iken 2021 de 4.35 TL olmuş. 2022 yılı başında 6.37 TL sonrasında zamlar devam etmiştir. 9.ayda ise 8.34 TL, 10. ay olduğunda da 12.50 TL oldu.

Ayrıca henüz Eylül ayında 3 kademeli fiyatlandırma sistemi varken 10.aya geldiğimizde kademe 2’ye düşürüldü. Bu durum, az tüketimi olan hanelerin faturalarında çok ciddi artışlara sebep olacak. Sadece 12 aylık süreçte nerdeyse fiyatlarda 3 kata yakın zam gözlemlenmekte. Burada dikkatimizi çeken üçüncü konu, atık su bedelinin ise sadece son bir ay içinde 3 katına çıkması.

Bunu bile bile Ankara’da su fiyatlarının indirilmesi sağlandı. Hükümet grubunun talebine Büyükşehir karşı dava ile durmaya çalışıyor. Çünkü Büyükşehir’in suyu ZARARINA halka satması amaçlanıyor ve kasaya zarar verilmesi. Aksini kimse iddia etmesin, yoksa şunu söylerim:

O halde doğalgaz ve elektriği de indirmek için baskı yapılsın. Madem vatandaş düşünülüyor… Vatandaşın cebini en çok yoran doğalgaz ve elektrik. Doğalgazın geçmiş borçları bile dururken Rusya’ya buyurun indirin fiyatını, Ankara da baş tacı yapsın sizi değil mi?

Ankara’yı görünce hükümetin Sakarya’daki ve Karasu’daki yetkili isimlerini de göreve davet etmez mi insan? Sakarya’da da suya yüzde 50 indirimi biz de hak etmiyor muyuz? Sakarya madem iktidarın kalesi, vatandaşa en güzel iyilik su fiyatını düşürmek, hadi doğalgazı elektriği biz öderiz. Siz suya bir el atıverin.