EĞİTİM

Candemir’den anlamlı mesaj

Karasu İlçe Nüfus Müdürlüğü koltuğu, temsili olarak 5.sınıf öğrencisi Sudenur Candemir’e teslim edildi. Nüfus Müdürü Hayriye Türe, yeni müdireden kimliklerin değişimi ve ilçenin nüfus durumuyla ilgili bilgi aldı. Candemir, arkadaşlarının sorularını da yanıtladı.

Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu 5.sınıf öğrencisi Sudenur Candemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Karasu İlçe Nüfus Müdürlüğü koltuğuna oturdu. Nüfus Müdürü Hayri Türe’den koltuğu temsili olarak devralan Candemir’i başta anne babası olmak üzere Okul Müdürü Alper Doğan, okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Neslihan Özden ve sınıf arkadaşları da yalnız bırakmadı. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmedlatif Şahin de hazır bulundu. Türe, “İlçe Nüfus Müdürlüğü görevini yine bir bayana devrettik. Görevi, bizlerden daha iyi gerçekleştireceğine inanıyoruz” dedi. Sudenur Candemir ise, “Ülkemizde çocuğa şiddet üst seviyelere çıkmış durumda. Öncelikli olarak ülkemizde çocuğa şiddet uygulayanların sayısını azaltmak için çalışmalar yapmak istiyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Karasu’nun güncel nüfusu hakkında bilgi veren Candemir, “Karasu, bugün itibariyle 62.866 kişilik bir nüfusa sahiptir. 31.422 erkek ve 31.444 kadın nüfusa sahip ilçemizin erkek oranı  49.98, kadın oranı ise 50.02’dir. Yaz nüfusumuz ise sezonun en yoğun döneminde 200 bini geçmektedir. Bu artışla beraber de personel ve teknik altyapı ihtiyaçlarımız da olacaktır. Bu ihtiyacın giderilmesi için gerekli çalışmalarımız yapılmaktadır” ifadelerini kullandı. Sudenur Candemir’in annesi Hatice Candemir ve babas emekli polis Osman Candemir de yeni kimlik kartı başvurusu yaptıklarını belirtti. Annesi Hatice Candemir’in başvuru durumunu da sorgulayan Sudenur Candemir, başvuru durumu hakkında bilgi vermeyi de iham etmedi. Candemir son olarak Atatürk’ün bugüne çok önem verdiğini ve çocuklara eşsiz bir armağan bıraktığını belirtti. “Dünyada çocuklara bayram hediye edilen başka bir ülke yoktur” diyen Candemir, “Bizlere düşen, atalarımızın bizlere bıraktığı mirasa en iyi şekilde sahip çıkmak ve ülkemiz için çok çalışmaktır. Bugünün çocukları olan bizler, yarın ülkemizin geleceği olacağız. Çok çalışarak ülkemize ve milletimize faydalı birer olacağız” diyerek sözlerine son verdi.