EĞİTİM

Geç oldu, kusursuz oldu

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı sonunda yapılmayan TÜBİTAK sergisini yeni dönemde gerçekleştiren Karasu Anadolu Lisesi, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Sergiye, okul tarafından kiralanan servisle her okuldan öğrencinin de taşınması dikkat çekti.

Karasu Anadolu Lisesi öğrencileri ve eğitimcileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Sergisi, Çarşamba günü saat 10:30’da gerçekleştirilen açılış ile ziyaretçilerini kabul etti. Serginin açılış kurdelesini Okul Müdürü Ali İhsan Kılınç; Yazı İşleri Müdürü Turan Yüzücü, İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Güldemir ve bazı okul müdürleriyle birlikte kesti.  Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve İlçe Müftüsü Mustafa Aydın’ın da katılımıyla sergide yer alan çalışmalar gezildi ve öğrencilerden bilgi alındı. Sergide, 58 öğrenci tarafından hazırlanan 29 proje görücüye çıktı. 12 eğitimcinin de görev aldığı sergi hakkında bilgi veren Karasu Anadolu Lisesi Müdürü Ali İhsan Kılınç, “Öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen birbirinden önemli ve değerli projeler, sunum için hazırlandı ve bugün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ocak ayı itibariyle de TÜBİTAK bilim yarışmalarına başvuru yaparak katılım sağlayacağız. Tüm projelerimiz Türkiye derecesine aday projeler” dedi.

 

 

Her projeye dereceye aday

 

Geçen yıl, sene sonuna denk gelmesi ve Ramazan ayı olması nedeniyle sergimizi gerçekleştirmedik. Bu nedenle TÜBİTAK başvurumuzun sergi kısmını yeni eğitim öğretim döneminin ilk aylarında yapmayı uygun bulduk” şeklinde konuşan Kılınç, “Böylece var olan projelere ekleme yaparak genişletilmiş bir sergi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. Sergiyi büyük ilgiyle gezen ve projeler hakkında tek tek bilgi alan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ise, “Karasu Anadolu Lisesi öğrencilerini ve eğitimcilerini, hazırladıkları bu güzel sergi için kutluyoruz. Başarılı projeleri, tek tek ziyaret ederek bilgi aldık, İçlerinde çok dikkat çeken, faydalı projeler var. İmkanlar çerçevesinde değerlendirildiğinde ülkemiz ve halkımız için faydalı sonuçlar veren projelerin Karasu’da hazırlanması da bizlere ayrı gurur veriyor” diye konuştu.

HABER: Nevtan Angün  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Angün