İFTARDA DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA
Bir dönem Yeniden Refah Partisi Karasu Teşkilatı’nda, teşkilatlanma başkanı olarak görev yapan Civan Küntaş, uzun bir aradan sonra yeniden partililerle aynı ortamda görüldü. 2023 yerel seçimleri öncesinde belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapan ancak aday gösterilmeyince partiye adeta küstüğü ve bir süredir mesafeli durduğu konuşulan Küntaş, bu kez iftar programında ortaya çıktı. Konuşulanlara göre Küntaş, daveti geri çevirmeyerek Hakkı İskender’in düzenlediği iftar programına katıldı. Siyaset kulislerinde ise bu buluşma “buzlar eriyor mu?” sorusunu beraberinde getirdi.
KİMİ UMUT DİYOR, KİMİ CİNAYET
Karasu için duyurulan Karasu Limanı Geri Hizmet Alanı ve Kapasite Artışı projesi ilçeyi adeta ikiye böldü. Kimi Karasulular projeyi ekonomik hareketlilik ve yeni iş kapıları olarak görüp heyecanlanırken kimi ise Karasu’nun doğasına ve sahiline zarar vereceğini savunarak “Bu bir cinayettir” diyor. Anlaşılan o ki proje daha hayata geçmeden Karasu’da ciddi bir tartışma başlatmış durumda.
NEDENİ BELLİ OLDU
Geçtiğimiz günlerde Karasu’da iftar saatinde yaşanan iki dakikalık gecikmenin nedeni belli oldu. Edinilen bilgilere göre gecikmenin sebebi, camide yapılan canlı yayın programıydı. Karasu İlçe Müftüsü Dr.Abdullah Çobanoğlu, iftar programında “Ezan ve Önemi” konulu bir sohbet gerçekleştirdi. Yayın canlı olunca iftar vakti Sakarya merkez baz alındı ve ezan Karasu saatine göre iki dakika geç okundu. Programın ilçede önceden duyurulmaması ise birçok vatandaşın durumdan habersiz kalmasına neden oldu.
ÇİFTE BAYRAM
Mart ortasında öğrencileri sevindirecek bir tablo ortaya çıktı. Okullarda ikinci dönemin ara tatiliyle Ramazan Bayramı üst üste geliyor. Hal böyle olunca da çocuklar çifte bayram bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre öğrenciler 13 Mart Cuma günü son ders zilinin ardından tatile çıkacak. Resmi ara tatil ise 16-20 Mart tarihleri arasında uygulanacak. Hafta sonunun da eklenmesiyle öğrenciler 22 Mart Pazar gününe kadar dinlenmiş olacak. Üstelik tam bu döneme Ramazan Bayramı da denk geliyor. Kısacası Mart ayında öğrenciler için hem ara tatil hem bayram heyecanı bir arada yaşanacak. Ders zili ise yeniden 23 Mart Pazartesi günü çalacak.