ASAYİŞ

Komşu dikkati, felaketi önledi

Karasu Yalı Mahallesi’nde bulunan üç katlı bir binanın en üst katında doğalgaz elektrik tesisatında çıkan yangın komşunun erken fark etmesiyle, olası facia önlendi.

-

Yangın, Karasu ilçesi Yalı Mahallesi 241. Sokak’ta üç katlı bir binanın en üst katında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, komşu Yaşar Serte, dairenin balkonundan dumanlar çıktığını fark etti. Üç kişinin içeride bulunduğu eve giden Yaşar Serte, evdekilere durumu haber ederek hemen şalterleri indirdi.

Komşunun ilk müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerine ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen Karasu İtfaiye Amirliği’ne bağlı ekipler, anında müdahalede bulunarak olası faciayı önledi. Olay yerine gelen SEDAŞ (Sakarya Elektrik ve Dağıtım A.Ş.) ekipleri ise, yangın ile ilgili incelemede bulundu. Yangının, büyüyerek binaya yayılmaması teselli kaynağı oldu.

ŞALTERİ İNDİRDİ

Binanın karşısında oturduğu yerde dumanları fark ettiğini belirten Yaşar Serte, “Bir an, ‘herhalde yangın çıkıyor’ dedim. Hemen gidip kapıya vurdum. Ardından ilk önce şalterleri indirdim ki, patlama olmasın. Ondan sonra ev sahiplerini kaldırdım. Onlar da herhalde içeride uyuyorlarmış. Daha sonra müdahale ettik ve söndürdük. İtfaiye de gelince olay bitti” sözlerine yer verdi.

YANGIN SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER (izle):