Küllerinden yeniden doğarcasına…

Allah’a şükür kimsenin, hiçbir yerin yanıp küle döndüğü yok. Abartılacak bir durumu da yok ama bizimki teşbih. Teşbihte hata olmaz misali. Kabuğuna çekilen Karasuspor’dan bahsedeceğim. Üç haftadır spor yazarı gibi varsa yoksa Karasuspor’u dinliyoruz demeyiniz lütfen, Karasuspor bir değer ve bu ilçemizin değeriyle eş değer olması gereken bir durum.

Geçen haftaki yazımdan sonra dönüşler aldım. Beklediğim durumdu. Kulüp içerisinden, kulüp dışarısından, değişik kişi ve görüşlerden her arayan fikrini söyledi. Mutlu oldum, Karasuspor’un seveni umduğumuzdan da fazlaymış. Camiadan topladığım bilgilere göre teşbih ettiğim üzere Karasuspor, adeta küllerinden yeniden doğmaya hazırlanıyor. Hazırlanıyor dedim çünkü düğmeye basılmış bile. Camia içerisinde olanlar zaten durumlardan haberdar. Bir de dışarıdan merak edenler var. Kamuoyuyla paylaşalım isim vermeden.

Öncelikle meselenin aslında dillere plesenk olan 22 bin lirayla sınırlı olmadığı artık ortada. Meselenin faturası daha ağır olarak masaya yatırılınca biraz nadasa bırakılma kararı daha uygun görülmüş olmalı. Çünkü duyumlarımıza göre Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) kalmanın ve nefes almanın bedeli en az 1 milyon lira ile 1 buçuk milyon liradan başlıyor.

Neler yapılacak derseniz, sarı-kırmızılı camia içerisinden kulüp sevdalılarının, altyapıyı sürdürmek için ellerini taşın altına koyacağını öğrendik. Bu yüzleri güldüren bir hamle. Görüştüğümüz kişi, “Bu çocuklar okuldan çıkınca, evlerine gidip de ellerine tablet almayacak. Ya da sokakta gezip, bulvarda boş boş dolaşmayacak. Çocuklarımızı yeşil sahada tutacağız. Bunu kendi imkanlarımızla sürdüreceğiz” demesi saklayamam ki benim de yüzümü güldürdü. Dileriz ki planladıkları gibi de uygulanma imkanı bulunur.

Kulübe bir otobüs ve altyapıya bir araç kazandırılacak. Bu da yılda en az 150 bin liranın kulüp kasasından çıkmasının önüne geçecek. Yine dileriz ki evdeki hesap çarşıya uyar ve iki araç da kulübe kazandırılır.

Ufak tefek detaylarla satırları doldurmadan önemli yerlere değinmek istiyorum. En önemlisi diyebileceğim adım ise camianın Karasu Belediyesi ile tesis konusunda fikir birliğine varılmış olması. İsim veremiyorum diye gönül koymayınız, günü geldiğinde zaten her sporseverin her şeyden haberi olacak.

Kulübün en ağır giderlerinden biri olan konaklama ve yeme içmenin de bünyesinde olacağı 40 yataklı, yemekhanesi, lokali, mutfağı, duşu, banyosu vs. vs. tüm imkanlara sahip mini bir tesisin de müjdesi yakında verilirse şaşırmayın. Biz de sabırsızlıkla bekliyoruz. Bunlar elbette plan, tasarı, düşünce… Ama hayal değil.

Hayalse de hayaller gerçek olur. Hayaller dileriz gerçek edilir. Duyduğum bir cümle ise sinirlerimi zıplatmadı değil… Meselenin 22 bin liradan ibaret olduğunu duyan bazı destekçilerin, “Destekten vaz geçtik. Nerede o verdiğimiz paralar” gibi sözler sarf ettiğini öğrendik. Bir atasözü vardır: “Öpmeye meramın yok, yüzün nerede diyorsun?” Zaten senin gönlün yokmuş, bahaneyi bizden bilme. Verenden de vermeyenden de Allah razı olsun ne denir…