Maden Deresi’nin üzücü hâli

Uzun zamandır gitmediğim Maden Deresi'ne bu hafta sonu gitme fırsatım oldu. Arkadaşlarımızla biraz kafa dağıtalım hem de beş yıldır gitmediğimiz madene gidelim dedik. Yani sıkıntının en büyüğü zaten yolda başladı. Kuyumcullu'nun içinde bir süre düzgün yolda ilerledikten sonra kilometrelerce bozuk yollar, çukurlar, asfaltın çöktüğü yerler, heyelan olmuş noktalar, doğru düzgün tabela yok doğru yolda mıyız yanlış bir yere mi gidiyoruz belli değil.

Tanıtım yaparken Kocaali Belediyesi’ de burayı kullanıyor Karasu Belediyesi’ de. Ama iş burayı düzeltmeye geldiğinde herkes topu birbirine atıyor. Arkadaş oturun bir masaya büyükşehir i de katın buna bir plan proje çizin. Yolunu düzeltmekle başlayın!

Girdik mesire alanına araç başı 20 lira ücretle. Parayı kime verdik bilmiyoruz. Belediyeye mi belediye ise hangi belediyeye değilse bir şahısa mı şirkete mi deynekçiye mi belli değil.

Çeşitli özel işletmeciler alabalık restoranları açmış. Oralar bir şekilde düzenli duruyor fakat diğer her nokta atıl şekilde kalmış. Düzgün bir tuvalet yok, elini yıkayabileceğin temiz bir yer yok. Büyük belediye çöp konteynırları hariç aralarda ve yürüyüş yapılan yerlerde küçük çöp kutuları yok. İnsanlarda da suç var onlar da masum değil. Her taraf çöp içinde, yol kenarları plastik su şişeleri, abur cubur çöpler, mangal közleri olmaz böyle olamaz.

Bir tane belediye çalışanı, çöpçüsü, güvenlik görevlisi, danışma noktası, bir küçük market nasıl olmaz yahu.

Şelaleye ye nehir kenarından yürüdük. Oralara yön tabelası koymak bu kadar zor mu? Maden Deresi'nin tarihçesinin yazdığı tabelalar neden yok? İnsanlara burayı nasıl tanıtacağız? Buraya neden maden deresi deniyor? Buradan hangi tarih de ne madenleri çıkarılmış? Hangi ülkeler burada iş yapmış gibi onlarca tabela yapılsa fena mı olur?

Buradan yetkililere, değerli basın mensuplarına, iktidar ve muhalefet partilerine çağrıda bulunuyorum. Maden Deresi'ni kaderine terk etmeyin. Böyle bir güzelliğe sahip dünyada kaç ilçe vardır lütfen kıymetini bilelim, sahip çıkalım.