SİYASET

Romanların oyu için iki şart!

Karasu’da yaşayan Roman vatandaşlar, oylarına talip olmak isteyen adaylara seslendi. Karasu Roman Derneği Başkanı Nuray Tuna, “625 seçmenli Romanların oyunu isteyene iki önemli şartımız var. Bunları yapanın 625 oyu garanti” dedi.

Ro­man­la­rın 80 yıl­dır Ka­ra­su'da ika­met et­tik­le­ri­ni söy­le­yen Karasu Roman Derneği Başkanı Nuray Tuna, ken­di­le­ri­ne ya­ban­cı mu­ame­le­si ya­pıl­ma­sı­nı is­te­me­dik­le­ri­ni ve önü­müz­de­ki se­çim­ler­de be­le­di­ye mec­li­si­ne bir tem­sil­ci seç­tir­me­ye ka­rar­lı ol­duk­la­rı­nı kay­det­ti. “Her seçim dö­ne­mi baş­kan aday­la­rı gelip va­at­ler ve­re­rek bizden oy is­ti­yor. Gö­re­ve baş­la­yan her kay­ma­kam da ben­zer va­at­ler­le bizi ziyaret ediyor. Ama vaatler yerine getirilmiyor. Bizlerin beklentileri umursanmıyor mu?” diyen Tuna, “Artık adayların boş va­at­le­rine inan­ma­ya­cağız” şeklinde konuştu.

 

Tuna “ Karasu’da Romanlar olarak 625 ci­va­rın­da oya sa­hi­biz. Faz­la­sı var, ek­si­ği yok. Ma­hal­le­mi­ze oy is­te­me­ye ge­lecek aday­la­ra ve par­ti­le­re ses­le­ni­yo­rum: İlk şartım, Ro­man­la­rı tem­si­len be­le­di­ye mec­li­si­ne ada­yım. Lis­te­sin­de bana yer veren oy­la­rın hepsini alır. İkinci is­te­ği­miz de söz ve­ril­di­ği halde yıl­lar­dır ya­pıl­ma­yan ko­nut­lar. Bu iki ta­le­bi­mi­zin sö­zü­nü kesin ola­rak ver­me­yecek aday ma­hal­le­miz­de ça­yı­nı içip gider, o kadar. Bizden oy filan bek­le­me­sin” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.