KARASU

Sakarya’da çöp atılan atıl arazi, örnek tarım arazisine dönüştürüldü

Sakarya’nın Karasu ilçesinde atıl durumda olan ve çöp atılan arazi, Karasu Kaymakamlığı’nın girişimleri ve Karasu Belediyesi ile Karasu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla fındığa alternatif Aronya meyvesi ekilerek örnek tarım arazisi haline getirildi. Üründen verim alınması halinde ilçe genelinde ekim yapılacağına da dikkat çekildi.

Karasu’nun Tepetarla Mahallesi’nde bulunan ve çöp atılan atıl arazi, Karasu Kaymakamlığı, Karasu Belediyesi ile Karasu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortak girişimleriyle örnek tarım arazisine dönüştürüldü. Yaklaşık 5 dönümlük araziye bin 400 civarı aronya meyvesi fidesi dikildi. Aronya’nın, ilçe genelinde yaygınlaştırılması ve fındığa alternatif ürün olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Karasu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yutkun Cabak, belediye başkan yardımcıları ve bazı muhtarlar eşliğinde arazide aronya fideleri toprakla buluşturuldu. Belediye Başkanı İshak Sarı, “Karasu’da çiftçimize ve ilçe halkına örnek olması sebebiyle yeni bir ürün dikiyoruz” dedi.

Karasu’da ürün çeşitliliğini arttırmayı planladıklarını ifade eden İshak Sarı, “Karasu, ağırlık olarak fındık üretimine sahip bir ilçe. Ürün çeşitliliğini arttırarak katma değeri arttırmak için bin 400 fideyi ektik ve üç yıl sonra verim almayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Karasu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yutkun Cabak da “Bu arazi, bir deneme bahçesi. Üreticilerimiz buraya gelerek farklı bir ürünün nasıl yetiştiğini görebilecek. Aronya, üçüncü yılında meyveye yatar ve yetişkin bir aronya bahçesi yılda 2 tona yakın mahsul verebiliyor. Günümüzde de kilosu 70-80 liradan satılıyor” ifadelerini kullandı.