SAKARYA

Sakarya’nın doğalgazı yok ama Karasu’nun kuyusu var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’in Sakarya Gaz Sahası olarak tabir edilen bölgesinde yeni bir kuyu açıldığını ve kuyunun adının Karasu-1 olduğunu açıkladı.

-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Sakarya Gaz Sahası’nda yer alan Karasu-1 kuyusunda üçüncü arama sondajına başladığını duyurdu. Sakarya Gaz sahası Karasu-1 kuyusunun ise nerede olduğu merak konusu oldu.

Dönmez sosyal medyadan “Yeni kuyu, yeni heyecan” başlığı ile yaptığı açıklamada şunları belirtti: Yeni kuyu, yeni heyecan. Şimdi sıra Karasu-1'de. Fatih, Sakarya sahasında Karadeniz'deki 3'üncü arama sondajına başladı. Gemimiz, deniz seviyesinden 5 bin metre derinde 2,5 ay boyunca yeni müjdeler için arayışını sürdürecek. Milletimizin duası, yine en büyük güç kaynağımız" dedi.

KARASU-1 KUYUSU NEREDE?

Bakan Dönmez Karasu-1 kuyusunda sondaj çalışmalarına başlandığını duyurmuştu. Karasu-1 kuyusu Sakarya Gaz Sahası bloğu içinde yer alıyor. Sakarya ile Zonguldak açıklarında olan Karasu-1 kuyusunda sondaj çalışmalarının 2,5 ay süreceği belirtildi.

SAKARYA GAZ SAHASI NEREDE?