SİYASET

Siyasi hokkabazlıkla bir yere gelinemez

AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, bir basın açıklaması yayınlayarak Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın sözlerini çarpıtılarak haberleştirildiğini ifade etti. Yavuzyiğit ayrıca DEVA Partisi İlçe Başkanlığı’nın stant ve çadırı ile ilgili de açıklamada bulundu.

-

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, yayınladığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İlçemizde son günlerde yaşanan bazı gelişmeleri değerlendirdiğimizde sistematik olarak partimize ve Karasu Belediye Başkanlığı’na karşı muhalefet yapmak için yoğun girişimler olduğunu gözlemliyoruz. Siyasette bunlar doğaldır. Fakat konuları bilinçli çarpıtmak ne siyasete ne insanlığa ne de ilçemize yakışmamaktadır. 25 Mart Cuma günü yaptığımız ilçe danışma toplantısında, Belediye Başkanı’mızın konuşmalarından bir kesinti alıp maksadının dışında algı yapılması ve bu furyaya Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı’nın da dahil olması ilçemizde hoş karşılaşmamıştır.

SARI, BUNU HAK ETMEDİ

Esnaf Odası, esnafımız ve belediye ile istişareler yaparak köprü olmalı gerekirken alakasız bir konuyla gündeme gelmiştir. Belediye Başkanı İshak Sarı, konuşmasında özetle halkımıza daha çok hizmet yapabilmek adına yoğun bir mesai harcadığını söylerken (biz de şahidiz) eşine ve çocuklarına dahi vakit ayıramazken kalan vaktinde de vatandaşlarla hasbihal olduğunu izah etmeye çalışırken hiç hak etmediği bir şekilde sosyal medyada paylaşımlar yapılmasını doğru bulmuyoruz.

HERKES SAYGI DUYMALI

Ayrıca 28 Mart Pazartesi günü, ilçe merkezindeki trafiğe kapalı alanda Belediye’nin belli çerçeve dışında bazı faaliyetlerin yapılmasının yasak olduğunu bile bile farklı girişimler yaparak suni gündemler oluşturulmaya çalışıldığını görüyoruz. Toplum yararına olan çalışmalar (Kızılay, aşevi vb.) dışında herkes gibi AK Parti olarak biz de biliriz ki karar alındığı tarihten itibaren burada siyasi çadır kurup propaganda yapmaya izin yok. Biz nasıl saygı duyuyorsak herkesin de saygı duyması gerektiğini düşünüyoruz. Siyasi hokkabazlıkla bir yere gelinemeyeceğinin geçmişte örnekleri çoktur. Yaşanan bu gelişmeleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz”