EĞİTİM

Yarınların provasını yaptılar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tüm okullara gönderilen yazıyla birlikte 81 ilde eş zamanlı olarak tüm okullarda Türk Bayrağı göndere çekildi ve İstiklal Marşı okundu.

-

MEB talimatıyla 11 Ocak Pazartesi günü saat 10:00’da ülke genelindeki tüm okullarda bayrak töreni gerçekleştirildi. Karasu’da tüm okullarda okul yöneticileri, okul personeli ve bazı veliler de bu programda hazır bulundu.

Okullara gelemeyen öğrenci ve veliler de programa evlerinden ve balkonlarından eşlik etti. Saatler 10:00’ı gösterdiğinde okullarda İstiklal Marşı çalındı ve Türk Bayrağı göndere çekildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan da programa Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda katıldı. Turhan’a Okul Müdürü Mehmet Bayhan ve okul personeli eşlik etti.

PROVA YAPTIK

Yarınların bir nevi provasını gerçekleştirdiklerini belirten Çetin Turhan, “Çocuklarımız, öğrencilerimiz yanımızda olmasa da Milli Eğitim camiası olarak onların yerine gönül birliği oluşturmak adına böyle anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Şanlı bayrağımızı göndere çekmekten ve bağımsızlığımızın simgesi olan İstiklal Marşı’mızı seslendirmekten bir kez daha gurur duyma fırsatı yaşadık. Dileriz ki yakın zamanda minik yavrularımızla beraber marşımızı söylemek nasip olur” ifadelerini kullandı.

KARASU'DA BAYRAK TÖRENİ (izle):