Van’ın Tuşba ilçesi Alaköy Şehit Çetin Ayas Ortaokulu öğrencilerine kitap desteği amacıyla Sezi Eratik Ortaokulu tarafından başlatılan kampanya, büyük ilgi gördü. Sezi Eratik Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından sahneye konulan “Türkü konseri ve şiir dinletisi” programı, 500’den fazla dinleyiciyi ağırladı. Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi konferans salonunda Perşembe günü düzenlenen programı izlemeye gelenler adeta salona sığmadı.Üç kitap getirene bir konser biletinin verildiği program öncesi, salon girişinde bağışlanan kitaplar kabul edildi. Konser ve şiir sevdalılarının getirdiği kitaplar, salon girişinde küçük bir dağ gibi görüntü ortaya koyarken, salon koltuklarının yetmediği, araya atılan sandalyelerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın da ayakta programı takip ettiği görüldü. Program, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un 40 dakikalık gecikmesi sonucu geç başladı.

 

Şiir ve türküler

 

Sunumunu okulun Türkçe öğretmeni Burcu Aksu ve matematik öğretmeni Emin Unay’ın yaptığı programın orkestrası; klaveyde Cem Karagülle, ritimde Mehmet Yıldız, gitarda Semih Çatalbaş, kemençede Kerem Kılıçaslan ve bağlamada Lale Turhan’dan oluştu. Program, okul öğretmenlerinden Muharrem Bozkurt Celepoğlu’nun “Fetih Marşı” şiiriyle başladı. Okul öğrencilerinden Asya Tülay Kaçar, Beyzanur Karagül ve Kerem Kılıçaslan “Mağusa Limanı” adlı ağıt-türküyü seslendirdi. Okul öğretmenlerinden Deniz Şahin’in “Bekleyenler İçin” şiiri ve Tülay Yılmaz’ın “Ötme Blbül” türküsü büyük alkış aldı. Öğrencilerden Acar Ceyhun Özkan ve Sude Sürekçi, Attila İlhan’ın “Ben Sana Mecburum” şiirini okudu. Kerem Kılıçaslan ve Beyzanur Karagül’ün seslendirdiği “Gelevera Deresi” türküsü beğeniyle dinlendi. Öğretmen Mert Göktaş “Ayrılık Sevdaya Dahil” şiirini seslendirdi. Öğrenci Deniz Fidel Kokrmaz’ın “Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir şey Var” şiiri, dinleyenlerin beğenisini topladı. Öğretmen Lale Turhan’ın “Felek Çakmağını Üstüme Çaktı” türküsü de büyük alkış aldı. Burcu Aksu’nun “Al Fadimem” türküsünü seslendirmesinin ardından Okul Müdürü Servan Sever “Kara Tren” türküsünü okudu.

 

 

Ritim grubu coşturdu

 

Türkü ve şiirlerle tamamlanan ilk perdenin ardından, programın ikinci perdesi büyük coşku dolu ritim grubunun gösterisiyle başladı. Mehmet Yıldız yönetiminde yaklaşık 40 öğrenciden oluşan ritim grubu ve koro, ikinci perdeye damgasını vurdu. Çok sesli ritim ezgileri ve müzik öğretmeni İsmail Hakkı Gayretli yönetimindeki koro, seslendirdiği türkülerle salonu dolduran çok sayıda davetliye eğlence dolu dakikalar yaşattı. Program sonunda sahneye gelen Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, bir konuşma yaptı. Durmuş konuşmasında, “Yüreğindeki sevgi ve gözlerindeki ışıltıyla sevgili çocuklarımız, bugün de bizlere hayat sevinci oldu. Çocuklarımız bu gece bizlere unutulmaz bir mesaj verdi. Cehaletin zincirini kırmak için bir mihenk taşı olan kitapla beraber kurdukları sevgi köprüsüyle Van’daki arkadaşlarına nasıl ulaşabileceklerini çok güzel bir şekilde gösterdiler. Kendilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Fazilet Durmuş ile birlikte sahneye çıkan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergüven Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktaroğlu ile Yakup Gençbay, öğrencilerle birlikte “Bir Başkadır Benim Memleketim” türküsünü söyleyerek muhteşem geceye nokta koydu.