Geçtiğimiz günlerde Karasu Gazi Ortaokulu’nda taciz iddialı yer almış bu olayın akabinde ise Müdür Yardımcısı Serkan Çabuk okulda darp edilmişti. Cuma günü ise okul önünde Eğitim-Bir-Sen Karasu İlçe Teşkilatı tarafından basın açıklaması düzenlendi. Programa ise Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Eğitim-Bir-Sen Sakarya İl Başkanı Murat Mengen, Karasu İlçe Başkanı Furkan Enşici, Yalı Mahallesi Muhtarı Ali Akyasan ve sendika üyeleri katıldı.  Mengen, basın açıklamasında şu sözlere yer verdi:

SESİMİZİ YETKİLİLER DUYSUN

“Bugün burada, maalesef ‘Eğitim de şiddete dur demek’, ‘Sesimizi yetkililere duyurmak’, ‘Çözüm bulma iradesini harekete geçirmek’ için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Toplanma gündemimiz, maalesef, geçtiğimiz gün ilçemiz Gazi Ortaokulu’nda yaşadığımız ve biz eğitim çalışanlarını derinden üzen şiddete yine ve yeniden şahit olmamızdır. Karasu’da kendisini veli zanneden kişi ve çetesinin, bir eğitim yuvasında, öğrencilerin gözü önünde ki okul bahçesinde, önce fiziksel tacizle başlayan sonrasında ise iletişimi ve çözümü şiddette bularak, okul müdür yardımcımızı darp etmeleri tam anlamı ile eşkıyalıktır.

KANUN KOYULMALI

Biz eğitim çalışanları olarak, yetkililerden sesimize kulak vermelerini, toplumumuzda giderek artan şiddeti ortadan kaldıracak önlemlerin bir an önce alınmasını, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili bir kanun maddesinin Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda mutlaka olmasını istiyoruz. Teröristlerce katledilen öğretmenlerimiz Şenay Aybüke Yalçın, Necmeddin Yılmaz’ın öğrencisinin katlettiği Necmeddin Kuyucu öğretmenimizin ve şiddete maruz kalan daha nicelerinin acıları vicdanlarımızda tazeliğini korumaktayken, eğitim çalışanlarına yapılan şiddete ilişkin yazılı ve sözlü basında ki haberlere bir yenisi de Karasu’da eklenmiştir.

CEZASI AĞIR OLMALI

Bu şiddet asla kabul edilemez. Kabul edilemez, çünkü aslında kaybettiğimiz, toplum içindeki sevgimiz, saygımız, vicdanımızdır. Aslında kaybettiğimiz geleceğimiz, milli değerlerimizdir. Hani bu meslek, kutsal bir meslekti. Hani ‘Bir harf öğretenin 40 yıl kölesi” oluyorduk. Hani muasır medeniyetler seviyesine öğretmenlerimizle ulaşacaktık. Artık eğitim çalışanlarımıza dönük şiddet olaylarının üstü kapatılmamalı, bu olaylar sadece idari ve adli soruşturmalarla geçiştirilmemeli, yaptırımlar para cezasından ibaret kalmamalıdır. Eğitim çalışanlarına dönük şiddetin soruşturulması ciddiyetle yapılmalı, cezalar da, sosyal sonuçları da ağır olmalıdır. Bunlar gerçekleştirilmeden, yasalarla düzenlenme yapılmadan önleyici ve caydırıcı sonuç almak, mümkün değildir.

HER FIRSATTA DİLE GETİRECEĞİZ

Bu yasal düzenlemeler yapılmaz ise, bizler daha çok bu üzücü haberleri okuyacak, her defasında hayıflanacak, gelinen ve yaşanan olaylara üzülmeye devam edeceğiz. Biz eğitim çalışanları olarak ne bu tip olayları basında görmek ne şahit olmak ne de yaşamak istemiyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, şiddet sorununun kaynaklarını kurutacak çözümlerin mutlaka üretilmesi gerekliliğini her fırsatta dile getirdik, bundan sonra da getirmeye de devam edeceğiz. Bize göre eğitim çalışanlarının, şiddete karşı yasal güvenceyle korunması gerekmektedir. Toplumsal şiddet olaylarını önlemek adına, bizzat eğitim sisteminin kendisi şiddeti ortadan kaldıran bir araç olmalıdır. Bunun ilk adımı da içinde şiddetle ilgili kanun maddesinin de olacağı, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, ait olduğu mesleğe ve kendine yakışır şekilde güçlendirilmesidir.

SLOGANLAR ATILDI

Bu vesile ile söz konusu veli ve çetesini kınadığımızı, bu olayın son olmasını temenni ettiğimizi, tekrar eğitim çalışanlarımızın da, toplumumuzun da şiddete bir kez daha şahit olmamasını, Eğitim-Bir-Sen olarak, her daim eğitim çalışanlarımızın yanında olacağımızı ve bu olayın hem hukuksal hem de idari olarak takipçisi olacağımızı beyan eder, bütün basınımızın değerli temsilcilerine ve tüm katılımcı kardeşlerimize teşekkür ederiz.”

Basın açıklamasına katılan sendika üyesi öğretmenler, “Susma haykır, şiddete hayır! Eğitimciye uzanan eller, cezalandırılsın! Eğitimciye şiddet, ülkeye ihanet! Şiddet yasası, eğitimcinin isteği!” şeklinde sloganlarda attı.

N V T 5886

N V T 5877

N V T 5889

N V T 5898

N V T 5900

N V T 5901

N V T 5921

N V T 5917