Karasu son 5 yılda çok ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Baş döndürücü bir hızla büyüyen Karasu ülke için de önemli bir yere gelme aşamasında.

Gerek Karasu Belediyesi, gerek Sakarya Büyükşehir Belediyesi gerekse devlet yatırımları Karasu’nun hızlı dönüşümünde rol oynuyor.

Doğalgazın gelmesi ile ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşayan Karasu, Hastane’nin tamamlanması ile de önemli aşama daha kat etti.

SASKİ çok ciddi iki yatırıma imza atma hazırlığında. Bunların ilki arıtma tesisi. İkincisi de bizi iyice zorlayan boru hattı yenileme çalışması var.

Yeni bir üniversite açılması ile il gündemindeki yerimizi koruyoruz.

OSB’nin faaliyete geçmesi ve akabinde Liman’ın faal hale gelmesi devletin önemli yatırımları arasında başlıcaları…

Karasu’nun kaderi savunma sanayi yatırımları ile daha büyük bir değişime girecek.

Kibar Holding yatırımı hayata geçtiğinde çok daha büyük bir dönüşüm ve değişim içine gireceğiz.

Tren yolunun tamamlanmasının ardından ciddi bir değişim daha yaşayacağız.

Karasu benim kanaatime göre yeniden bir doğum yaşıyor. Her doğum sancılı olur.

Bu süreç içinde Karasu’nun öz evlatlarının çok ciddi acılar ve çileler çektiğini görmek lazım. Bu acıların azaltılması için yetkililerin çok hassas davranması lazım. Aracımızla bir yerden bir yere gitmek neredeyse mümkün değil artık.

Pek çok binanın imar-iskan sorunu mevcut. Hepimiz çile çekiyoruz. Hepimiz olabildiğince sabrediyoruz.

Bu sabrın sonunda selamet olmalı. Bu dönüşüm sonunda Karasulular rahata ermeli. Sürecin sonunda kazanan önce Karasu sonra Karasulu olmalıdır. Temennimiz yöneticilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve devleti idare eden kademenin bu hassasiyeti kullanması yönünde olacaktır.

[Öz Karasu Gazetesi 119.sayıdan alınmıştır]