Karasu’da birkaç yıldan bu yana festival düzenlenmiyor.

Bazılarımız “Festival düzenleniyor da ne oluyor. İki şarkı söyleniyor sanatçılar parayı kapıp gidiyor” diyebilir.

Bakın Karasu’da festival düzenlendiğinde ilçenin ismi her yerde duyuluyordu. Karasu adını ulusal kanallarda sanatçılarla andırıyordu. Magazin programlarında geçiyordu adımız. Şimdilerde bakıyorsunuz üçüncü sayfa haberleri ile anılıyoruz.

Festivalin kalabalıkla en küçük bir ilgisi yoktur. Ne olursa olsun festival bir kültürdür.

Kalabalık her zaman beraberinde problem getirmez. Şu ya da bu şekilde Karasu’nun adı duyuluyordu.

Bakın Türkiye’nin turizm yönünden en gelişmiş ilçelerinden bir tanesi olan Fethiye yıl içinde defalarca festival düzenler. Fethiye’nin kalabalığı Karasu’dan daha az değil. Ama yıl içinde defalarca festival düzenler.

Karasu’nun adı duyulabilecek pek çok değeri var. Mersin Balığı, Acarlar Longozu, Maden Deresi, Küçük Boğaz Gölü ve uçsuz bucaksız kumsalı…

Yalnız elbette festival sanatçıların şarkı söyleyip para alıp gittiği bir organizasyon olmaktan çıkarılmalı. Gerçekten adı gibi, “Kültür Turizm ve Fındık Festivali” olmalı. Yani insanların kültürlenmesine fırsat vermeli. Mesela Karasu’ya has bir kumdan heykel festivali düzenlenebilir.

Bu şekildeki bir organizasyon hem çok ucuza mal olur hem de bir ilk olur.

Sportif etkinlikler düzenlenebilir. Festival demek sadece müzik dinleyip dağılmak değildir.

Karasu’ya sanatçıların gelmesinden daha önemli olan sanatçıların Karasu’da denize girmesidir.

Gece sahneye çıkacak olan sanatçıların gündüz Karasu’da gezmesi ve Karasuluların kim olduklarını bilmesi her şeyden aha önemlidir.

Bir sanatçının magazin haberlerinde Karasu’da denize girerken görüntü vermesi bin kere sahneye çıkması ile eşdeğerdir.

Şimdi Karasu Belediyesi yeniden festival düzenlemeye karar verdi. Birbirinden ünlü isimler Karasu’ya gelecek. Bu çok önemli bir adımdır.

Bu sayede Karasu yeniden üçüncü sayfa yerine ikinci sayfada yer almaya başlayacaktır.

Karasu’nun çehresini değiştirmek istiyorsak imajımızı düzeltmek zorundayız. İmajımızı düzelttiğimizde geri kalan şeyleri daha kolay düzeltiriz.

Pek çok turistik ilçenin festival düzenlemekten vazgeçmediği bir ortamda Karasu’nun bu ortamdan uzaklaşması çok mantıklı değildi.

Yeniden festival düzenlenmesi çok sağlıklı bir adımdır.

Festivalin sorunsuz geçmesi Karasu’nun son zamanlarda iyice bozulan imajını düzeltecektir.

Bu festivaller kendimizi ispatlamak için çok önemli fırsatlardır. Tüm Karasuluların bu bilinçle hareket etmesi ve festivallere sahip çıkması gerekir.

Haydi hep birlikte festivale gidelim. Bir yandan eğlenirken bir yandan da Karasu’nun nasıl eğlenecek bir ilçe olduğunu herkese göstermiş olalım…