17 Nisan Pazartesi Resmi Tatil mi?

16 Nisan 2017 tarihinde anayasa değişikliği için referandum yapılacak. Bu referandum sonucunda anayasanın değiştirilip değiştirilmeyeceği belirlenecek. Bu yüzden şimdiden hummalı bir çalışma başlatılmış olup, seçimler için tüm hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşların akıllarındaki sorulardan bir tanesi ise seçimin ertesi günü yani 17 Nisan 2017 Pazartesi gününün resmi tatil olup olmadığı. Peki, 17 Nisan 2017 resmi tatil mi? Okullar, bankalar, hastaneler, dershaneler, PTT açık mı?

 

NEREDE OY KULLANACAĞIM? Buraya tıklayın.

NASIL OY KULLANACAĞIM? Buraya tıklayın.

 

17 Nisan Pazartesi Okullar Tatil mi? Okullar Açık mı?

Seçimlerde oy kullanma işlemleri genel itibariyle okullarda gerçekleştirilmektedir. Sandıklar buralarda kurulmakta ve oy sayımları neredeyse gece yarılarına hatta bazı yerlerde aksaklıklar sebebi ile sabaha kadar sürebilmektedir. Bu durumda da, seçimden sonra okulların tekrar eğitim ve öğretim yapmaya elverişli ya da başka bir deyişle hazırla hale gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Bunun akabinde de okulların tatil ilan edilip edilmeyeceği ise akıllardaki diğer bir soru işareti. Peki önceki seçimlerde nasıl bir süreç yaşadık?

 

17 Nisan 2017 Pazartesi gününü resmi tatil olup olmadığı açıklandı. Geçtiğimiz seçimlerde okulların tekrar eğitime hazır hale getirilmesi için seçimin ertesi günü okullar tatil ilan edildi. Bugün yapılan resmi açıklama sonucunda 17 Nisan 2017 tarihinde de okulların tatil olacağı açıklandı. 17 Nisan Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren tüm özel veya kamu okulları tatil oldu, öğretmenler idari izinli sayıldılar. Bu konudaki kamuoyu açıklamasının ise en yakın zamanda yapılması bekleniyor.

 

17 Nisan 2017 Kamu Kuruluşları, Devlet Daireleri Açık mı?

Her ne kadar okullara tatil olsa da bundan önceki seçimlerde kamu çalışanlarına, memurlara seçim tatili yapılmadı. Kamu kurum ve kuruluşları seçimin ertesi günü olan 17 Nisan tarihinde açık olacaklar ve vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam edecekler.

 

17 Nisan 2017 Bankalar Açık mı?

Kamu bünyesinde bulunan veya özel sektörde bulunan bankalar da Pazartesi günü vatandaşların finansal ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına, mesai saatleri içerisinde açık olacaklar.

 

17 Nisan 2017 PTT Açık mı?

Yine yazımızda belirttiğimiz üzere kamu iştirakleri Pazartesi günü açık olacaklar. PTT de çalışmalarına devam edecek olan ve tatil yapmayacak olan kuruluşlardan bir tanesi.

 

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Ödenecek mi?

Alınan bu karar uyarınca, yönetici ve öğretmenler, 17 Nisan 2017 Pazartesi günü, üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaktır. Yani 17 Nisan’daki ek dersler ödenecektir.