Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın okuryazarlık seferberliği çağrısı sonrası Türkiye geneliyle birlikte Karasu Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde de açılan okuma yazma kursları ziyaret eden Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Said Özkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Dursun ve Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Necati Tok kursiyerlerle sohbet etti. Ziyaret sırasında öğrenmenin yaşının olmadığını belirten Turhan, “Bizim kültürümüzde öğrenme beşikten mezara kadardır. Türkiye çapında böyle bir seferberliğe ihtiyaç olduğunu kursları gezerek gördük. Açılan kurslara halkımız tarafından yoğun talep var. Bu taleplerin gün geçtikçe daha da artacağını düşünüyoruz. Gayretlerinden dolayı tüm kursiyerlere teşekkür ederim” dedi.

 

 

Özellikle bayanların kurslara yoğun ilgi gösterdiğini belirten Karasu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Said Özkan, “Halk Eğitimi Merkezi olarak okuma yazma seferberliği konusunda planlamalarımızı yaptık. 5 Mart’ta açılması gereken kursları bizler 29 Şubat’ta başlattı. Karasu’nun köylerinde ve merkezinde 35 kurs açtık. 35 kursumuzda 233 kursiyerimiz eğitim görüyor kurslara katılan kursiyerlerimizin birçoğu bayan. Teyzelerimiz ve ablalarımız okuma yazmayı öğrenmek için ellerinde defterleri ile okula gelerek güzel gayret gösteriyorlar. Kursa katılan tüm kursiyerleri canı gönülden tebrik ediyorum. Beklentimizin üzerinde talep oldu bu da bizleri sevindiriyor. Yeni başvuruları alıyoruz herkes gönül rahatlığıyla kurslara gelebilir. Amacımız okuma yazma bilmeyen hiç kimsenin kalmaması” ifadelerini kullandı.

 

Açılan kurslardan duydukları memnuniyeti dile getiren kursiyerlerden Muhammet Dayan, “Okuma yazma kurslarının başlatıldığını televizyondan duyduk. Eşim Hülya Dayan ile birlikte Halk Eğitimi Merkezi’ne giderek okuma yazmayı çok öğrenmek istediğimizi belirttik ve kurslara başvurduk. Okuma yazmam olmadığı için çok üzülüyordum. Okuma yazma öğreneceğimiz için çok mutluyuz. Okumak çok güzel bir duygu herkese tavsiye ediyorum. Eşimle birlikte okuyoruz. Kursları başlatan herkesten Allah razı olsun. Bizlerde okumayı öğrene kadar kurslara katılacağımızın sözünü verebiliriz” şeklinde açılamalarda bulundu.