KARASU MYO’NUN İSMİ DEĞİŞİYOR

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde teknoloji adına gelişim göstereceklerini ifade ederken bazı üniversite ve Meslek Yüksek Okullarının isimlerinin değiştirileceğini açıkladı. Bu kararın ardından Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ)'ye bağlı olan Karasu Meslek Yüksek Okulu'nun ismi “Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu” olarak değiştirilecek. Özvar ayrıca, üniversitelerde yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 21 lisans, 50 önlisans olmak üzere toplam 71 programın açılacağını belirterek, bu programların bu yılki ÖSYM Kılavuzu’na dahil edileceğini açıkladı.

AMAN DİKKAT!

Kıyı erozyonu Karasu’nun en başta sorunlarından birisidir. Bununla ilgili defalarca haber yaptık o yüzden yeniden tek tek yazmayacağım. Sezonun başlamasına kısa bir süre kaldı. İlçemiz, tatilcilerini bekliyor. Tatil için burayı tercih edenlerin yüzde 80’i de aslında deniz ve kumundan dolayı buraya gelmekte. Karasu Belediyesi, erozyonu önlemek ve Sahil Park’ın zarar görmesini engellemek için kıyıya kayaları yığdı. Burada denize girmek isteyenler için de büyük tehlike oluştu. Biz buradan vatandaşları şimdiden uyaralım. Denizde ayağınıza taş da batabilir, taşa takılıp düşerseniz bir yerinizde yaralanabilir… Aman dikkat!

AYHAN’IN İSMİ GENEL MERKEZ’DE

Saadet Partisi, Genel Başkanlık için kongreye gitmeye hazırlanıyor. Saadet Partisi’nin Genel Başkanlığı için, 31 Mart yerel seçimlerinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Ömer Abdullah Ayhan’ın da ismi geçiyor. Ayhan, seçim sürecinde 16 ilçede ciddi temaslarda bulundu ve birçok kişinin de sevgisini kazandı. Kendisinin o koltuğun hakkını vereceğini düşünenlerdenim. Düşünsenize Sakarya’dan bir ismin Genel Başkan olduğunu. Olur bence neden olmasın.

İHALE 20 MAYIS’TA

Karasu Belediyesi, sahil kesimindeki Doğu Karadeniz Caddesi'nde bulunan iki adet büfenin kiralanması için ihale ilanı yayımladı. Sahildeki 12,50 metrekare büyüklüğünde 2 WC ve 1 duşu bulunan 2 no'lu büfe için yıllık 140 bin TL tahmini kira bedeli, 7,50 metrekarelik yine 2 WC ve 1 duşu bulunan 5 no'lu büfe için ise yıllık 120 bin TL tahmini kira bedeli belirlendi. Açık teklif usulü ile kiralama ihalesi 20 Mayıs 2024 Pazartesi günü Karasu Belediyesi hizmet binasında gerçekleşecek.