Mevcut Belediye Başkanı Sarı ve önceki dönemde başkanlık yapan Mehmet İspiroğlu’nun söz düellosu ulusal basında manşetlere taşınmış ve gözler Karasu’ya çevrilmişti. “Yolsuzluk” başlıklarıyla işlenen haber sonrası Karasu ve Sakarya siyasetinden farklı görüşler yapılmaya başlandı. CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan ısır da, konuyla alakalı bir basın açıklaması yayımladı. “Karasu’da bunca olaylar meydana gelirken o gün suspus olanlar, bugün başarısızlıkları ortaya çıkmasın diye gündemi değiştirmekte ve beraber yapılanları birilerinin üzerine atma çabasındalar. Karasu Belediyesi peşkeş çekilirken susanlar, bugün sorgulayıcı olmaya başlamışlar” diyerek sözlerine başlayan Isır, “Karasu’da ihaleler yapılırken neredeydiniz? Şu anki belediye başkanı kaç yıldır ilçe başkanlığı yapıyor? Eski belediye başkanı partinize geçerken ya da bir önceki dönem aday gösterilirken neredeydiniz?” diye sordu.

 

Şimdi ne değişti?

 

Sadece bir ihalede 20 milyon haksızlık iddia edildiğini ve konu olan ihalenin şişirme fiyatlar ve eksik yapıldığının iddia edildiğini belirten İl Başkanı Isır, “Borçlar ödenemeyince, yaz bittiği için gelirler azalacağından belediye çıkmaza girdikçe eski defterler karıştırılacaktır. Bu daha başlangıçtır. Bugün seçmen bile ‘Biri çalarken siz görmekteydiniz, neden bir şeyler yapmadınız?’ diye sormaya başladı. O zaman ailevi konulardı peki şimdi ne değişti?” ifadelerini kullandı. “Ülke gündemine konu olan Belediyelerde hırsızlıklar ve israf olayları bizleri şaşırtmadı” diyen Isır, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

 

İkisi de incelenmelidir

 

Yıllardır Karasu’da olanları söylüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Karasu Örgütü, her platformda belediyede olan yanlışlıkları dile getirdi, biz de dile getirdik. Bugünlerde yaşadıklarımız ise tam bir siyasi hırsızlık ve kılıf ayarlamadır. Mahkemeye konu olan ihale, komisyon başkanına da dava açılmaması ayrı bir iddiadır. AKP’li eski belediye başkanı, mutlaka başkanlık dönemi ile ilgili incelenmelidir. Aynı zamanda ilçede o dönem görev yapan AKP ilçe başkanı da incelenmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Örgütü olarak konunun takipçisi olacağız