2019-2020 eğitim öğretim yılının açılması vesilesi ile öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik bir mesaj yayımlayan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, mesajına “76 okulumuzda 11 bin 331 öğrenci, 809 öğretmen, 31 müdür ve 42 müdür yardımcısı kadrosuyla yeni bir eğitim - öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin yeni eğitim öğretim yılını içtenlikle tebrik ediyor, sağlıklı, mutlu  ve başarılı bir yıl diliyorum” diyerek başladı. Mercan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

"Sevgili Öğrenciler;

Yaşadığımız zamanın en anlamlı varlıkları ve geleceğimizi sahiplenme durumunda olan sizlersiniz. Okullarımızı güzelleştiren, öğrencilerin arkadaşlık ve dostlukları ile öğretmenlerin öğrencilerde birikmiş olan sevgi ve hasretleridir. Güzelce ve emek harcanarak sizler için hazır hale getirilmiş okullarımızın hakkını vererek bu yılı tamamlayacağınıza inanıyoruz. Ümit ediyoruz ki; derslerinize çalışarak, öğrenerek ve okumayı severek okul hayatınızı tamamlayacaksınız. Bugün bizler için nasıl değerliyseniz yarının yetişkini olacağınız dünya içinde değerli bir insan haline geleceksiniz.

 

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;

Sizlerin emeği, öğrencilerimizin bu kutlu yürüyüşlerinin vazgeçilmezidir. İlginiz, sevginiz ve öğrenciye uzanan merhamet yüklü eliniz insanlığı ve insanımızı imar edecek olan en büyük güçtür. Bu düşünce ile emeklerinizin ve gayretli çalışmalarınızın karşısında duyduğum saygıyı ifade etmek istiyorum. Bu doğrultuda öğrenci merkezli sosyal sorumluluk projelerinin, öğretmenlerin ilgi ve gayreti ile öğrenme ortamlarını daha verimli hale getiren her türlü projenin destekçisi ve takipçisi olmak isteğimizi, bu alandaki heyecan ve kararlığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı özgür ruhlu ve özgüveni yüksek öğrenciler yetiştireceğinize olan inancımız tamdır.

 

Değerli Anne ve Babalar;

Öğrenci ve öğretmenlerimizi okullarda yalnız bırakmayacağınıza olan inancımla okullarda ve öğrenme ortamlarında vereceğiniz destek ve katkılardan dolayı şimdiden sizlere teşekkür etmek istiyorum. Eğitim çok bileşenli bir yürüyüştür ve kendimizi bu konuda sorumluluktan sıyrılmadan dört elle çocuğun eğitimine adadığımızda, bunun karşılığını ilk görecek olan anne - baba olarak yine bizler olacağız.

 

Kıymetli İdareci ve Mesai Arkadaşlarım;

Bir ülke için yapılacak en önemli yatırım insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, hedefi yüksek olan toplumlar, asla göz ardı etmezler. Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan ve yorumlayan bireyler yetiştirmektir. Okullarımız da bu eğitimin alındığı en önemli mekânlardır. Bu nedenle çocuklarımızı hep birlikte bugünden yarının dünyasında söz sahibi olacak şekilde yetiştirmek zorunda olduğumuzdan, ilçemizde eğitim-öğretim hizmetlerinin nitelik ve nicelik açısından kalitesini yükseltmek için önemli yatırımları gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin vazifesidir.

 

Bu anlamda sizlere teşekkür eder, 2020-2021 Eğitim öğretim yılının tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimiz  için hayırlı olmasını dilerim"