12 Nisan Perşembe günü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Karasu Devlet Hastanesi’nde görev yapan Müdür Yardımcısı Murat Saraç, Sağlık Memuru İsa Bektaş, Anestezi Teknikeri Ruknettin Oruçlu, Laboratuvar Teknikeri Habibe Acı, Ebe Hemşire Aynur Kutlu ve Hemşire Şeymanur Aydoğdu katıldı.

 

Programın açılışında konuşan Okul Müdürü İsmail Hakkı Güven, “Öğrencilerimiz, tüm hayatlarına yön verecek olan meslek seçme aşamasındalar. Bu süreçte öğrencilerimizin seçmek istedikleri mesleklerin özelliklerini tanımalarını sağlamak ve doğru meslek seçimlerine yardımcı olmak amacıyla düzenlediğimiz Kariyer Günlerinde öğrencilerimizin isteği doğrultusunda sağlık alanındaki mesleklere yer verdik. Tüm dünyada artan nüfus ve ihtiyaç farklılaşmasına bağlı olarak sağlık sektörünün önemi giderek artmaktadır. İnsan sağlığındaki tartışılmaz rolleri ve ihtiyaç nedeniyle sağlık alanındaki meslekler bizim öğrencilerimizin de öncelik listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Bu etkinliğimize katılarak deneyim ve bilgilerini paylaşan Karasu Devlet Hastanesinde özveriyle görev yapan Murat Saraç, İsa Bektaş, Ruknettin Oruçlu, Habibe Acı, Aynur Kutlu ve Şeymanur Aydoğdu’ya geldikleri için okulum ve öğrencilerim adına teşekkür ederim” dedi.

 

Meslekleriyle ilgili önemli bilgiler veren, üniversitede gördükleri dersler, çalışma koşulları, mesleklerinin zor ve güzel taraflarını anlatan katılımcılar, öğrencilere sevdikleri mesleği seçmelerinin önemini vurgulayarak öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar.