Çarşamba günü Karasu Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen seçim kurulu toplantısında, seçim gününe kadar izlenecek yollar görüşüldü ve siyasi parti temsilcilerine yönelik ricalarda bulunuldu. Kaymakam Aziz Mercan başkanlığında düzenlenen toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı A.Tevfik Altunel, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy, Yazı İşleri Müdürü Turan Yüzücü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ile Karasu siyasi parti ilçe başkanları ile belediye başkan adayları tam kadro katıldı. Adeta siyasetin kalbinin attığı toplantı öncesi konuşma yapan Mercan, “31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimi için siyasi parti temsilcileri, çalışmalarını dostluğa yakışır şekilde başarıyla sürdürmekteler. Devletimiz, seçim sonuçları alınıncaya kadar, vatandaşın teveccühü ortaya çıkana kadar bütün güçlerini seferber etmiş durumdadır. Güvenlik kuvvetlerimiz, seçim çalışmalarında güvenliği sağlamak için olağan dışı bir çalışma ortaya koymaktadır” dedi.

 

1 Nisan günü hayat devam edecek

 

31 Mart akşamı, neticelerin alınacağını ve vatandaşın teveccühüne sahip olan adayın, belediye başkanı olarak Karasu’ya hizmet etmeye başlayacağını ifade eden Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “Bu doğrultuda, hayat 31 Mart günü bitmeyecek ve devam edecektir. Dolayısıyla arkadaşlıkları ve dostlukları sürdürmek, birlik ve beraberliği devam ettirmek her şeyden daha önemlidir. Seçim, bir rekabettir ama kalıcı hasar bırakılmaması temennimizdir. Siyaset, bizleri ayrıştıran değil, aksine birleştiren bir husus olmalıdır” şeklinde konuşarak sözlerini sürdürdü. “Seçim güvenliğine yönelik bu toplantıların ilki, Sayın Valimiz başkanlığında, siyasi partilerin il başkanlarıyla yapıldı” diyen Mercan, konuşmasını şu ifadeleri kullanarak ve istatistikler vererek tamamladı:

 

Seçmen ve sandık sayıları

 

Valimiz başkanlığında yapılan toplantının devamında da bizler de ilçelerde değerlendirmeye alarak, aday ve partilerimizden ricalarımızı dile getireceğiz. Siyasi parti başkanlarımızla birlikte belli konularda bir mutabakat zemini arayacağız. Mahalli idareler yerel seçimlerinde, polis bölgemizde 28.535, jandarma bölgemizde ise 19.081 olmak üzere toplam 47.616 seçmenimiz oy kullanacak. 85 sandık polis bölgesinde, 72 tanesi de jandarma bölgesinde olmak üzere toplam 157 sandıkta vatandaşımız oy kullanacak. Her sandık bölgesinde polis ve jandarma personeli yer alacaktır. Tüm adaylarımıza başarılar diliyor, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: