Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, sokak hayvanları için doğal yaşam alanları oluşturacaklarını açıkladı. Sahipsiz ve kimsesiz canlılara sahip çıkacaklarını aktaran Alemdar, ilçe belediyeleriyle koordine içerisinde olacaklarını ifade ederek, sokak hayvanları meselesini mutlaka çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

MUTLAKA ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

Açıklamalarında hiçbir canlının sokağa terkedilemeyeceğini ifade eden Alemdar, “Bizler çok köklü ve kadim bir kültürün bireyleriyiz. İnancımıza, kültürümüze ve medeniyetimizin bize vadettiği ilkeler çerçevesinde sokak hayvanları konusunu mutlaka çözüme kavuşturacağız. Bu noktada sahipsiz ve kimsesiz canlılarımıza sahip çıkacak aynı zamanda ilçe belediyelerimizle birlikte kuracağımız doğal yaşam alanlarında sahipsiz ve kimsesiz canlıların bakımını da gerçekleştireceğiz. İnşallah bu konuda gerekli çalışmayı hızla yürüteceğiz” diye konuştu.

DOĞAL YAŞAM ALANLARI

Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil, barınaklar, doğal yaşam alanları olduğunu söyleyen Alemdar, “Bu konuda hazırlıklarımızı yaptık. İnşa edeceğimiz doğal yaşam alanlarıyla sokak hayvanlarımıza daha yaşanılabilir alanlar sunacağız. Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlayacak hem de bir can olan hayvanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız” dedi.

AK Parti Sakarya Basın Servisi

Yusuf Alemdar Sokak Hayvanları Proje F1

Yusuf Alemdar Sokak Hayvanları Proje F2

Yusuf Alemdar Sokak Hayvanları Proje F3

Yusuf Alemdar Sokak Hayvanları Proje F5

Yusuf Alemdar Sokak Hayvanları Proje F4