ALLAH AŞKINA YAPMAYIN!

Karasu’nun bitmek tükenmek bilmeyen dertlerinden biri de motosiklet sürücülerinin eğlence adı altında yaptıkları tehlikeli sürüş! Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri bu konuda canla başla mücadele etse de bir türlü bitmek bilmiyorlar. Gençler trafik akışına aldırış etmeden tek teker üstünde hızlı sürüşler gerçekleştiriyor. Bunu yaparken de ne kendilerini ne de diğer sürücüleri umursamıyor. Allah korusun ama tek teker üzerinde giderken bir anda düşseniz ve büyük felaketlere yol açsanız; kendinize de ailenize de diğer kişilere de verdiğiniz zarardan dolayı üzülmeyecek misiniz? Yapmayın gençler, Allah aşkına yapmayın!

GÜVENLİK ŞART

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Karasu’da da bazı okullarda sıkıntılar yaşanıyor. Bunun bazıları basına yansıyor bazıları ise sessiz sedasız hallediliyor. Çok da yaşlı değilim ama benim zamanımda bile okullarda sıkı denetimler vardı. Okula girerken ip gibi sıraya dizilir; kılık kıyafetimiz, saçımız, tırnağımız temiz olur; bir öğretmen denetiminde gözle incelenip o şekilde sınıflara geçerdik. Şimdi ise bırakın kılık kıyafeti, öğrenciler okula delici, kesici ne kadar alet varsa rahatlıkla sokabiliyor. Neden? Çünkü okullarda güvenlik yok! Bildiğim kadarıyla bakanlık bu konuda ayrı bir ödenek vermiyor. Eee okulun da bunu karşılamaya gücü yoksa; eyvah eyvah! Peki ne olacak bu işin sonu? Bu konu Milli Eğitim Bakanlığı’nda, okullarda masaya yatırılmalı. Yani aklınızın alabileceği her yerde… Aksi halde bu işin sonu pek hayra alamet değil.

İYİ PARTİ’DE KARTLAR YENİDEN Mİ DAĞITILIYOR?

31 Mart yerel seçimleri için İYİ Parti Karasu İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden ve Belediye Başkan Adayı olan Hasan Sarıoğlu’nun ardından başkanlık koltuğuna Şenol Aşık geçmişti. Seçim sonrası Aşık’ın da istifa etmesi üzerine başkanlık koltuğu boş kaldı. İYİ Parti Karasu İlçe Başkanlığı için ise kamuoyunda bazı isimler konuşulmaya başlandı. Bu isimlerden en çok üzerinde durulan kişi ise Zafer Partisi’nden istifa edip seçim döneminde İYİ Parti’nin meclis üyesi listesinde yer alan Fatih Demirci oldu. Demirci’nin ise kendisine gelen teklifin üzerinde düşündüğü ve ilerleyen günlerde bir karar vermesi beklendiği öğrenildi.

GAZ DESTEĞİ SONA ERDİ

Nisan 2023’ten bu yana 25 metreküplük doğalgaz devlet desteği 1 Mayıs 2024 tarihinde sona erdi. Desteğin sona ermesinin ardından vatandaşlar, kullandıkları doğalgaz ücretinin tamamını ödemeye başlayacak. Desteğin sona ermesine rağmen, 30 Nisan’da Karasu’da kesilen doğalgaz faturalarına indirim bedeli yansıtılmadı. Yani destek sona erdi ama uygulama da erken başlamış oldu.