KARASU

Konferans salonunda anma programı

Hükümet Konağı’nda gerçekleştirilen çelenk töreninin ardından konferans salonunda bir anma programı düzenlendi. Program, içeriği ve sunumuyla büyük beğeni topladı.

Saat 09:05’te Karasu Hükümet Konağı’nda düzenlenen çelenk töreninin ardından saat 09:45’te Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi konferans salonunda bir de anma programı gerçekleştirildi. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında düzenlenen programın sunumunu Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ayhan Köse ve Biyoloji Öğretmeni Çiğdem Dural yaptı. Programda, Atatürk Anadolu Lisesi ve ŞÜİA Anadolu Lisesi öğrencileri, başarılı bir program ortaya koydu. Program boyunca Aziziye İlkokulu öğrencilerinin, sahnedeki Atatürk portreleri başında program süresince saygı nöbeti tutması ve belirli sürelerde nöbet değişimi yapması beğeni topladı.

 

 

Saygı duruşu ve Şehit Oktay Demirci Ortaokulu Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Yasemin Koç yaptı. Konuşmanın ardından ‘Bir Resim Yap Çocuğum’ adlı şiiri seslendiren Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Nihat Yusuf Berberoğlu, salonu dolduran davetlilerden büyük alkış aldı. Aynı okul öğrencisi Fatih Osman Gümüş, sahneye koyduğu zeybek gösterisi ile beğeni topladı.

 

Öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Atatürk’ü Anmaktan Anlamaya’ sunumu da beğeniyle izlendi. Yine öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Atatürk’e Son Mektup’ isimli oratoryo, öğrenciler ve davetliler tarafından beğeniyle dinlendi. Oratoryonun ardından, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birinci olan öğrencilere ödüllerini Karasu Kaymakamı Aziz Mercan; ikinci olan öğrencilere ödüllerini Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve üçüncü olan öğrencilere de ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan verdi. Ödül töreninin ardından Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök öncülüğünde hazırlanan ve öğrenciler tarafından oluşturulan koro, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Koro şarkıları ile anma programı son buldu.

 

10 KASIM ÇELENK TÖRENİ: Haberi okumak için tıklayın

 

MERCAN ve İSPİROĞLU'NDAN 10 KASIM MESAJI: Haberi okumak için tıklayın

 

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ise şöyle sıralandı:

 

Lise Kompozisyon Yarışması:

1) Ceren Güler (Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

2) Nil İlayda Ege (Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

3) Vildan Sancaktutan (Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

 

Lise Şiir Yarışması:

1) Fadime Cise Alemdar (ŞÜİA Anadolu Lisesi)

2) Hülya Baltacıoğlu (Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

3) Arzu Avcı (Karasu İmam Hatip Lisesi)

 

Ortaokul Kompozisyon Yarışması:

1) İzlem Hazra Güre (Namık Kemal Ortaokulu)

2) Melik Sivişoğlu (Kızılcık Ortaokulu)

3) Zeliha Karataş (Namık Kemal Ortaokulu)

 

Ortaokul Şiir Yarışması:

1) Eylül Mutioğlu (Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu)

2) Betül Avcı (Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu)

3) Sıla Hüsne Zengin (Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu)

 

İlkokul Şiir Yarışması:

1) Buket Ecmel Bekar (İnönü İlkokulu)

2) Kaan Miraç (İnönü İlkokulu)

3) Muhammed Çakmak (İnönü İlkokulu)

 

Resim Yarışması:

1) Zeynep Fidan (Namık Kemal Ortaokulu)

2) Alp Esat Yavuz (Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu)

3) Eslem Çakan (Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu)

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: