Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş açıklamasında; ‘’İlçemizde yerel seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, İYİ Parti Karasu İlçe Başkanlığı’nın Belediye Meclisi Üye listesindeki isimler şaşırttı” ifadelerini kullandı.

Semih Karakaş, “Vatandaştan tepki almamak adına listeye yazdıkları isimlerin soy isimlerini farklı yazmışlar. 4.sıra adayının eşi 18.sıraya, 20.sıra adayının eşi 19.sıraya yazılmış. Eşlerin soy isimlerinin yayınlanan listede farklılık gösterdiği dikkatlerden kaçmıyor. Vatandaşlar tarafından tepki çekmemek adına İYİ Parti Karasu Belediye Meclis Üyesi listesinin, eşlerin kızlık soyadları ile tanıtımı yapılıyor. Yine aynı listede 5.sıra adayı ile 15.sıra adayının öz kardeş olduğu biliniyor. Öz kardeşlerin bile soyadları farklı yazılarak vatandaş kandırılmaya çalışılıyor” dedi.

“Kontenjan adayı da başkan adayının iş ortağıdır” diyen Karakaş, “Sayın başkan ofisinde çalışan sekreterini, iş ortağını, ortağının eşini, akrabasını yazarak doldurma bir liste oluşturmuş. Uzman ve liyakatli kadro dediğiniz bu mu?” ifadelerine yer verdi. Semih Karakaş, “Öte yandan eski isimler diye eleştirdiğin kişilere daha 1,5 ay önce başkan adaylığı teklifinde bulunan sen değil miydin? İttifak görüşmelerinde yaptıklarınız ortadadır. Bu ittifakın kurulamamasının sorumluları siz değil misiniz?” açıklamasında bulundu.

CHP Karasu Basın Servisi