27.dönem milletvekili seçimleri öncesi Sakarya’nın ilçelerini ziyaret eden AK Parti milletvekili adayları Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, Ali İnci ve Ekrem Yüce, Karasu AK Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Salı günü gerçekleşen ziyarette İlçe Başkanı İshak Sarı, Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, ilçe teşkilatı, kadın kolları, gençlik kolları, AK Partili belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili hazır bulundu. Adaylar, kendilerini tek tek tanıttıktan sonra ülke gündemi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Milletvekili adaylarının konuşmalarının ardından ise partililerin soruları yanıtlandı. Ziyarette ilk olarak İlçe Başkanı İshak Sarı söz aldı. Seçim sürecinden bahseden Sarı, hedeflerinin bir kez daha 2023 olduğunu ve bu hedefe sağlam adımlarla yürüdüklerini ifade etti. Sarı’nın ardından konuşan Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise, Karasu’dan güçlü bir destek verileceğini, ilçe teşkilatının her bireyi ile koordineli olarak çalışarak sandıktan 7-0 ile çıkmak istediklerini dile getirdi. İspiroğlu’nun ardından AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Erkut Aşoğlu söz aldı. Aşoğlu, başlayan seçim sürecin öneminden bahsederek partilileri selamladı ve sözü milletvekili adaylarına verdi.

 

 

AK Parti Sakarya milletvekili adaylarından ilk olarak Çiğdem Erdoğan Atabek söz aldı. Atabek, AK Parti’nin tüm ilçe ve ile teşkilatlarının, yönetim kurulunun, kadın kollarının, gençlik kollarının ve tüm birimlerinin iç içe, koordineli bir şekilde çalıştığını belirtti. “Bugün salonu görünce bir kez daha anladım ki Karasu, bu seçimde tarihi bir rekor kıracaktır. İlçemiz, bölgenin yükselen en önemli yıldızı konumundadır” diyen Atabek, yılmadan ve yorulmadan seçime hazırlanacaklarını belirterek sandıktan rekor bir oyla çıkacaklarına inandığını dile getirdi. Atabek’in ardından söz alan Ali İnci ise şu ifadeleri kullandı: “Ben Karasuluyum, bu da demek oluyor ki Karasu’nun bir milletvekili adayı var. Karasu ve Kocaali’nin sorunlarını siyasi, ticari ve tarımsal yönden tüm sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları halletmek için ben ve 6 vekil adayı arkadaşımız da mücadele verecektir. Geçmiş dönemde Sayın Erdoğan’a nasıl sahip çıktıysak bu seçimde de sahip çıkacağız ve 2023’e güçlü bir Türkiye olarak gireceğiz”

 

İnci’den sonra söz alan Recep Uncuoğlu da partililere hitaben bir konuşma yaptı. “Teşkilatlarımız, ana kademesinden teşkilat kollarına kadar üstün bir performans ile çalışıyor adeta hizmet için pervane oluyor. Alınan erken seçim ile birlikte 24 Haziran akşamı Cumhur zaferini kutlayacağız” diyerek sözlerine başlayan Uncuoğlu, “Kalan 32 günü, bütün imkanlarımızla en iyi şekilde değerlendireceğiz. Basit sorunlara imkan vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın sadece seçilmesi yetmiyor. Ona bir de güçlü bir meclis desteği lazım. Ülkemizin istikrarla yönetilebilmesi için mecliste de AK Parti çoğunluğunu sağlamalıyız. Cumhur ittifakını desteklemeliyiz” ifadelerini kullandı. “18 yaşında milletvekili adayı olan birinin, 22 yaşında emekli olmasıyla ilgili yanlış bilgilerin de ortalıkta gezdiğini duyuyoruz” diyen Recep Uncuoğlu, “Böyle bir şey yok. SSK’ya göre günü ve yaşı ne zaman doluyorsa o zaman emekli olacak. Genç yaşta 2 ya da 4 yıl vekillik yapan biri, normal primlerini yatırmazsa emekli olamaz” şeklinde konuştu.

 

Uncuoğlu’nun ardından merakla beklenen isim olan Dünya Şampiyonu olan milletvekili adayı Kenan Sofuoğlu söz aldı. Yakın tarihte yarış kariyeri noktaladığını belirten Sofuoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız, bu davada beraber yürümeyi teklif etti ve bu benim için büyük bir onurdur. Sizlerin de desteğiyle siyaset kulvarında da başarılı olmaya çalışacağım. Ülkeme faydalı olmak için çalışacağız. Sakarya’yı çok seviyorum. Milletvekili olursam dahi Sakarya’da yaşamaya devam etmek istiyorum” dedi. Son olarak konuşmasını gerçekleştiren Ekrem Yüce ise, “Önümüzdeki kısa sürede en verimli olacak şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizler önce Allah’ı sonra baş tacımız ve dünya mazlumlarının gözbebeği ve sevdalısı, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve sizleri seviyoruz. Sevdiklerimiz için, sevdiklerimizin yolunda çalışmaktan yorulmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Milletvekili adaylarının konuşmalarının ardından partililere söz verildi ve soruları cevaplandı. Karamüezzinler Mahallesi Muhtarı Hasan Sütçü söz alarak şikayetlerini dile getirdi. Sütçü, “Kurulduğu günden beri AK Partiliyim. Fakat ben mahallemde hizmet alamıyorum. Her sabah çamurlu yoldan gidiyorsam bu ayıptır. SEDAŞ’a kaç kere dilekçe verdim. Parasını peşin veren bir köylü var ama SEDAŞ’tan hizmet düzgün alamıyoruz. Nedir bu teslim olmuşluk? Çözüm bulunamıyor. Mezarlık yolumuz da adeta uçmuş durumda. Belediye’miz yapacağının sözünü verdi ama hala duruyor. Mahallelerde hizmet alamıyoruz. Sesimizi duyun” şeklinde konuştu.