Geniş katılım

 

AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı’nın 6.olağan kongresi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrenin divan başkanlığına AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Sevindik seçildi. Divan üyeliklerini ise İl Başkan Yardımcıları Ömer Çelik, Serkan Cerrahoğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Basmacı ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çindir yaptı. Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Koordinatör Milletvekili Ayşe Keşir, MKYK Üyesi Yasemin Atasever, MKYK Üyesi ve Milletvekili Recep Uncuoğlu, Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Mustafa İsen, FİSKOBİRLİK Genel Başkanı Lütfi Bayraktar, İl Başkanı Fevzi Kılıç ve İl Yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, bazı ilçe teşkilatı başkanları, MHP ve Saadet Partisi Karasu ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

 

 

3.dönem başkanlığı

 

Kongrenin açılış konuşmasını İlçe Başkanı İshak Sarı yaptı. Sarı, konuşmasına davetlileri selamlayarak başladı. Üçüncü dönemde de görevin kendisine verilmesinden onur ve gurur duyduğunu belirten İshak Sarı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Altı yıllık görev süremiz boyunca davamızdan ödün vermeden, dosdoğru bir yol izledik. Çıktığımız yolun sorumluluğu ağır ve zor bir yol olduğunu unutmadık. Türkiye’yi derinden sarsan bir süreç geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Bu süreç bizlere ülkemizi, ilçemizi ve milletimizin hissiyatını daha iyi idrak etme imkanı da verdi. Teşkilatımızın en güzel yanı, unutulmaz anlarımız, anılarımız ve edindiğimiz yol arkadaşlarımızdır. Bize güvenen ve bizimle yürüyen bu teşkilatı ayakta tutan yönetim kuruluma ve dostlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm dava arkadaşlarımızın da, yönetimdeymişçesine yanımızda olmasını ve davamız için mücadele etmesini bekliyorum”

 

Başkanların konuşması

 

Sarı’nın ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Mesajın okunmasından sonra Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu kürsüye geldi. Kongrenin hayırlı olmasını temenni eden Başkan Mehmet İspiroğlu, tüm çalışma arkadaşlarına ve partiye gönül veren herkese teşekkürleri iletti. İspiroğlu’nun konuşmasından sonra Başbakan Binali Yıldırım’ın mesajı okundu ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu bir konuşma yaptı. Kongrelerin birer yenilenme süreci olduğunu belirten Toçoğlu, “Bugüne kadar görev alan yönetim kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yeni görev alacaklara da çalışmalarında başarılar diliyorum. Büyükşehir olarak, ilçelerimizin her yerine ciddi hizmetler götürüyoruz. Bugünden sonra da hizmetlerimiz devam edecek. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Çözümleyici görevler aldık”

 

Toçoğlu’nun konuşmasının tamamlanmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın mesajı okundu. Sonrasında AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç kürsüye geldi. Kongrelerin birlik ve beraberliklerine katkılar sağladığını söyleyen Başkan Fevzi Kılıç geçmiş yönetimde görev alan isimlere teşekkürlerini sundu. Yeni yönetimde görev alacaklara da başarılar dileyen Kılıç, kısa süre önce kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İl Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Yazıcı’yı da anmayı ihmal etmedi ve “Davamıza gönül verip hayatını kaybeden tüm yol arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 15 yıldır her seçimde başarı çıtasını daha da yükselttiklerini söyleyen Kılıç, “İlçe teşkilatlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız sadece AK Parti için değil, ülkemizin ve ilçemizin sorunları için de çalışmalar yaptı ve toplumsal sorunlarda çözümleyici görevler aldı. Çalışmalarımızı devam ettireceğiz ve 2019 seçimlerinde de başarıyı yükselteceğiz” şeklinde konuştu.

 

“Bu bir yenileme hareketi”

 

Kılıç’tan sonra İstanbul Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un mesajları okundu. Mesajların ardından Koordinatör Milletvekili Ayşe Keşir söz aldı. Kongrelerin yenilenme hareketi olduğuna değinen Keşir, “Bugün bizim düğünümüz, bayramımız… AK Parti’ni en önemli şartı, kendini yenileyebilme becerisidir. Geçtiğimiz beş kongrede olduğu gibi bu kongrede de yenileme hareketimizin bir adımını atıyoruz. Bu salondaki herkes, 2019’un sorumluluğun bilincinde olan bir ailedir. Bu ailenin, Türkiye’ye ve ümmetimize büyük sorumluluğu var. Bu sorumluluğumuzu bütünleştirici ve bağlayıcı bir şekilde yerine getirmek için büyük gayretle çalışmaktayız. Tüm dava arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

En büyük sınav 2019’da

 

Keşir’in ardından milletvekilleri adına konuşmayı, Sakarya Milletvekili ve MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu konuşmasını gerçekleştirdi. AK Parti’nin hayal bile edilemeyen başarılara imza atmasına rağmen, ‘bu ülkeye muhtar bile olamaz’ diye tabir edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün sapasağlam görevinin başında olmasına rağmen ve geçmişte kapalı kapılar ardında siyasi pazarlıklar ve koalisyon anlaşmaları ile ülkemize karanlık günler yaşatanlara rağmen 16 Nisan’da milletimizin iradesiyle Cumhurbaşkanlığı sisteminin kabul edilmesine rağmen en büyük sınavı 2019 seçimlerinde vereceklerini söyledi. Türkiye’nin artık koalisyonların kucağına emanet edilmeyeceğini belirten Uncuoğlu, “Türkiye’nin geleceğine ipotek konmasın diye hayata geçirdiğimiz hükümet sistemiyle birlikte her alanda tam bağımsız Türkiye’nin temellerini attık” dedi. “Uluslararası alanda Türkiye yalnızlaştırılırken, yanı başımızda bir terör devleti kurulurken bizler AK Parti’nin kaderiyle Türkiye’nin kaderini özleştirdik. Dünden bugüne her teşkilat üyemiz bu bilinçle hareket etmiştir” diyen Recep Uncuoğlu, konuşmasını tamamladı.

 

“Görevimiz, mesuliyetimizdir”

 

Uncuoğlu’ndan sonra MKYK Üyesi Yasemin Atasever kürsüye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını ileten Atasever, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. Son olarak da kürsüye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin geldi. Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Sinan Yazıcı ile davaları ve ülkemiz adına hayatlarını kaybeden şehitleri rahmetle anarak sözlerine başlayan Şahin, gazilere de sağlık ve huzur diledi. “Her Ak Partili’nin görevi sadece siyasi değil, bu ülke için, Allah için ve inancımızın bizlere yüklenen birer mesuliyettir. Görevimiz, ülkemizde ve İslam coğrafyasında daha iyi bir hayat sürdürülmesi için mücadeledir” diyen Fatih Şahin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Gücümüz sizlersiniz”

 

“AK Parti bir ideoloji partisi değil, insan merkezli bir davanın, tüm Türkiye’nin partisidir. AK Parti bir inançtır, bir idealdir. AK Partili olmak demek, haçlılara karşı mücadele veren bir ordunun neferi olmak demektir. AK Parti, Türkiye’ye ışık tutan yüzyıllık bir çınarın taze bir dalıdır. Milletimizin değerlerine sonuna kadar çıkmaya devam edeceğiz Barışı ve huzuru güçlendirmek, özgürlük alanımızı genişletmek ve ekonomizi güçlendirmek asıl hedefimizdir. Hedefimiz doğrultusunda Türkiye, bugün bölgesel bir güç, kilit bir nokta haline gelmiştir. Bu hedefin ve hareketin de gizli kahramanları sizlersiniz. Gücümüzün kaynağının da teşkilat mensupları olduğunun farkındayız”

 

Başkan ve yönetim listesi

 

Konuşmaların sonrasında AK Parti İlçe Teşkilatı Üyeleri İsmail Karakaş ve Muhammet Gençbay, faaliyet ve mali raporları okudu. Raporların kabulünün ardından tek liste ile seçime giren İshak Sarı ve Yönetimi’nin listesine itiraz olmadı ve oy verme işlemine geçildi. Delegelerin oy vermesinin ardından 6.Olağan Kongre sona erdi. Oy verme işlemi sonunda geçerli oyların tamamını alan İshak Sarı ve yönetimi yeniden göreve geldi. Sarı’nın yönetimi şu isimlerden oluştu:

 

Yönetim Kurulu Asil: Ahmet Parlak, Aykut Tiryaki, Bilal Filizfidanoğlu, Cahit Küler, Cengiz Bakan, Esra Bıyıklıoğlu, Esra Yavuzyiğit, Fatma Haşlaman, Hasan Yavuzyiğit, Hasan Emanet, İsmail Karakaş, Mehmet Berberoğlu, Ömer Faruk Civelek, Özlem Akkız, Recep Adanur, Salim Erol, Samet Altuntaş, Yunus Bayraktaroğlu ve Zekeriya Durmaz.

 

Yönetim Kurulu Yedek: Murat Kaçar, Kadir Arslan, Mesut Özkurt, Semih Yaşar, Sezai Aşık, Mesut Can, Güven Başaran, Hüseyin Avni Ertaş, Osman Altın ve Melisa Yavuzyiğit.

 

Üst Kurul (İl) Delegeleri Asil: İshak Sarı, Mehmet İspiroğlu, Ahmet Genç, Tuna Eren, Yakup Gençbay, İlyas Balcı, Hasan Yavuzyiğit, İsmail Karakaş, Ali Şakar, Bilal Filizfidanoğlu, Emin Demirci, Sabri Civelek, Ali Hikmet Karabulut, Cahit Küler, Zekeriya Durmaz, Fatma Haşlaman, Salih Sarıca, Mehmet Berberoğlu, Murat Kaçar, Yunus Bayraktaroğlu, Samet Altuntaş, Hasan Emanet, Abdullah Uçar, İlyas Yavuzyiğit, Ali Haydar Baş, Mustafa Güneş, Nesrin Basmacı, Mahmut Çindir, Hüdaver Ağun, Raşit Eryılmaz, Adem Filizfidanoğlu, M.Turan İnanoğlu, Yakup Ayar, Kadir Arslan, Leman Yanmaz, Süleyman Gençbay ve Ahmet Parlak.

 

Üst Kurul (İl) Delegeleri Yedek: Tufan Cimbat, Muhammet Bayraktar, Ahmet Öztürk, Osman Sağır, Süleyman Çalış, Abdullah Türkmen, Gürkan Berber, İsmail Sözer, Güven Başaran, Zekeriya Kestane, Murat İçköprü, Cihani Taş, Osman Alan, Sezgin Demirci, Ali Beyaz, Bekir Reis, Hüseyin Ersoy, Cafer Özkan ve Erkan Aydınlı.