Öğretmenler Günü kutlamaları, 24 Kasım Cumartesi günü Hükümet Konağı’nda gerçekleştirilen çelenk töreniyle başladı. Sunuculuğunu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Gökçe Çelik’in yaptığı tören 10:00’da Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve beraberindeki öğretmenlerin çelenk bırakmasıyla başladı. Çelengin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve Müzik Öğretmeni Emin Savaş Eröz yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Çelenk töreninin tamamlanmasının ardından kutlama programı konferans salonunda devam etti.

 

Öğrencilerden program

 

Saat 11:00’da Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi (ŞÜİAAL) konferans salonunda başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programının sunuculuğunu okulun edebiyat öğretmenleri Osman Ulusoy ve Zübeyda Bulut yaptı. Saygı duruşu ve Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök öncülüğünde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak eğitim şehitlerinin anıldığı bir video oynatıldı. Ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesajı okundu. Genç öğretmenler adına Fatih Sultan Mehmet (FSM) Ortaokulu Rehber Öğretmeni Gürkan Balıkçı bir konuşma yaptı.  Balıkçı konuşmasında şu sözlere yer verdi:

 

 

Öğretmenlik, meslek değildir

 

“Meslekteki üçüncü yılımın başladığı bu özel günde, ilçedeki en genç öğretmen olarak bu konuşmayı yapmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyorum. Göreve başlamadan önce öğretmenliği, herkes gibi bir meslek olarak algılıyordum. Ama geride bıraktığım iki yılda anladım ki öğretmenlik meslek olmanın ötesinde bir yaşam tarzıdır. Mutluluğun öğrencilerimin başarısı; mutsuzluğun ise öğrencilerimin üzüntüsü olduğunu anladım. Öğretmenlik bir sanat, bir model olmak, topluma yön verme sanatına sahip olmaktır. Ülkemizin öğretmen modeli de, bu doğrultuda bir Mustafa Kemal modelidir. Sorun değil çözüm üretmek, sorunlar karşısında yol gösterici olmaktır. Öğretmenlik, bir öğrenciyi değil; bir toplumu, bir milleti yetiştirmenin bilincinde olmaktır”

 

Mesleğimin en zor görevi

 

Balıkçı’nın ardından kürsüye emekli öğretmenler adına konuşmasını yapmak üzere emekli matematik öğretmeni Celil Kutlu geldi. Kutlu, konuşmasında “27 yıllık öğretmenlik hayatımın en zor görevini şu an gerçekleştiriyorum. Bir veda konuşması yapmak, bir öğretmen için tüm güzelliklerden kopmak ve onları bir daha görememek gibidir. Silinmeyecek anılar ve sevdaları geride bırakmanın hüznü, bir güzel nesli sizden sonraki öğretmenlere emanet etmenin mutluluğunu bir anda yaşıyorum. Böylesine kutsal bir mesleği, yaşam tarzım haline getirmenin mutluluğu ile buruk bir veda ediyorum. Emekli olan tüm meslektaşlarıma sağlık, göreve yeni başlayan öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

Mutlak hedefe taşıyan ordu

 

Kutlu’nun konuşmasının ardından ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Turhan ise konuşmasında, “Bugün, ülkemizin geleceği güzel çocuklarımıza aydınlık bir gelecek; güçlü bir istikbal kazandırma hedefine odaklanmış, her alanda başarılı, erdemli ve ahlaklı vasıflı olma hedefini gözeten; sevgi, vefa ve beceri akıtan öğretmenlerimizin günüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştiren; ülkesine ve milletine bağlı hizmet veren bu öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Bu vesileyle en kutsal mesleklerden biri olan öğretmenliği yaşam tarzı haline getiren tüm meslektaşlarımıza çok şey borçluyuz. Bir milletin kalkınmışlığında en büyük pay sahibi öğretmenlerdir. Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: ‘Ülkemizi gerçek hedefe kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan ordusudur’ sözü öğretmenliğin ne kadar zor ve sorumluluk taşıyan bir görev olduğunu da ortaya koyar” ifadelerini kullandı.

 

Atatürk’ün iki unvanından biri

 

Turhan’ın konuşmasının ardından Karasu Kaymakamı Aziz Mercan da günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapmak için kürsüye geldi. Övgü ve duygu yüklü sözlerle öğretmenleri selamlayan Mercan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “24 Kasım, öğretmenlere verdiğimiz değeri ifade etmeye çalıştığımız ve onlara duyduğumuz sevgiyi gösterebilmenin bir gündür. Büyük Atatürk, iki unvanı sonsuza kadar yürütmüştür. Birisi baş komutanlık, diğeri ise baş öğretmenlik. Buradaki mesaj, bir devletin ve bir milletin gelişebilmesi ve dünyada adını duyurabilmesi için iki şeye ihtiyaç vardır. İlki vata savunması için orduya, ikincisi ise ulusun gönenci için eğitim ordusuna, yani öğretmenlere… Bunlardan biri bile yeterli değilse, hedeflerimize ulaşmak mümkün olmayacaktır” Mercan, konuşmasını “Hz. Ali’nin de ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözleri de öğretmenliğe olan minneti ifade etmenin bir ölçütüdür. Siz öğretmenler, her şeyin en güzeline layıksınız” ifadeleriyle tamamladı.

 

Coşkulu final

 

Kaymakam Aziz Mercan’ın konuşmasının ardından adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti ve öğretmen marşı söylendi. ŞÜİAAL öğretmenleri ve personeli tarafından hazırlanan “Dünyanın Bütün Çiçekleri” adlı video beğeniyle izlendi. Ardından “İnsan Yetiştirmek” adlı sinevizyon gösterisi sunuldu. Yine ŞÜİAAL öğrencileri tarafından hazırlanan ve sahneye konulan “Karasu Hababam” tiyatro gösterisi ise büyük alkış aldı. Kısa tiyatroda öğrencilerin solo şiir ve anlatımları da büyük beğeni topladı. Programda son olarak Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök öncülüğünde okul öğrencileri tarafından hazırlanan koro dinletisi, muhteşem bir final ortaya koydu. Koronun programı, salonda tüm öğrencilerin cep telefonlarının ışıklarını yakması ve öğrenci ile öğretmenlerin sahnede omuz omuza seslendirdiği coşkulu şarkı ile son bulması ayakta alkışlandı.

 

Ödül töreni

 

Program sonrası Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, emekli öğretmenler Celil Kutlu, Naci Kaymak, Yılmaz Güven, Ayşe Kaymak ve Gülşen Küçük’e birer plaket ve şeref belgesi takdim etti. Öğretmenler günü dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Öğretmene Saygı” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktaroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy ve İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tevfik Altunel verdi. Ödül töreninin ardından protokol üyeleri ve öğretmenler sahnede hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

 

“Öğretmene Saygı” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler şöyle sıralandı:

 

Şiir Yarışması:

1) Emine Ekinci (K.Anadolu İmam Hatip Lisesi)

2) Eda Topçu (K.Anadolu İmam Hatip Lisesi)

3) Serkan Taşdemir (ŞÜİAAL)

 

Kompozisyon Yarışması:

1) Şeyma Kaba (ŞÜİAAL)

2) Sıla Özdemir (ŞÜİAAL)

3) İmran Albdola (Şehit Hasan Keleş MTAL)

 

Resim Yarışması (İlkokullar):

1) Cemre Çakmak (İnönü İO)

2) Efsanur İsot (İnönü İO)

3) Aysu Nurgül Ertuğ (Fatih Sultan Mehmet İO)

 

Resim Yarışması (Ortaokullar):

1) Yağmur Erer (Fatih Sultan Mehmet OO)

2) Sevdanur Sevil Kurgusuz (Gazi OO)

3) Musa Keskin (Namık Kemal İmam Hatip OO)

 

 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla konferans salonunda gösterimi gerçekleştiren programı hazırlayan Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri:

 

Öğretmenler: Osman Ulusoy (Edebiyat Öğretmeni), Mehmet Tahir Gök (Müzik Öğretmeni), Zübeyda Bulut (Edebiyat Öğretmeni), Emine Karataş (Edebiyat Öğretmeni), Mesut İskender (Edebiyat Öğretmeni), Mehmet Yaşar Cengiz (Resim Öğretmeni), Adem Arslan (Müdür Yardımcısı), Nur İnan (Bilgisayar Öğretmeni) ve Özge Sönmez Sümer (İngilizce Öğretmeni).

 

Öğrenciler: Ali Kalkan, Anıl Yendekoğlu, Aziz Ergelen, Berkan Demirci, Berkay Uzunhelvacı, Celal Arpacı, Ceyda Örs, Cihat Ayas, Ebral Kabadaş, Edanur Kara, Emine Batur, Elenay Bağırkan, Erkan Aydın, Erdem Yenice, Furkan Angın, Görkem Kuybulu, Hilal Kısa, İnci İnce, İsmet Can Aslan, Kasım T. Alemdar, Kerem Kartal, Kerimcan Çelik, Kaan İskender, Kaan Korkmaz, Lale Uğur, Melike Şenel, Mert Nejdet Alkan, Merve Ayar, Merve Ön, Murat Civelek, Mustafa Uğur, Mürya Yılmaz, Muhammet Yavuzyiğit, Mücahit Ak, Nurbahar Arık, Rabia Bilgin, Rauf Baki, Samet Er, Sıla Edeş, Sıla İsen, Suna Aşık, Süleyman Öztürk, Şaziye Kahraman, Talha Demirtürk, Tuğçe Parsak, Yaren Bahsi, Yasemin Babahasan ve Yüsra Durdu.