Limandere Mahallesi’nde kalabalık bir vatandaş topluluğuna seslenen Millet İttifakı Karasu Belediye Başkan Adayı Op.Dr. Kerem Erksoy, sözlerine “Karasu’da, özellikle Limandere’de girmediğim ev yoktur. Doktorluk hayatım boyunca siz değerli Karasu halkı bana sağlığını emanet etti. Ben de emanetinize sahip çıktım ve elimden geldiğince de daha iyi hale getirerek sizlere geri teslim etti. 31 Mart günü de bana Karasu’yu emanet edeceksiniz ve ben de daha iyi bir hale getirip sizlere geri teslim edeceğim” diyerek başladı. “Mevcut belediye başkanı olan adayımız, Limandere’ye yeteri kadar hizmet edemediğini söylemiş. O Başkanın ilçe teşkilatı başkanlığını yapan aday da mevcut başkanın tembellik yapıp çalışmadığını, asıl hizmeti kendisinin yapacağını ifade etmiş. Biri hizmet edememesinin sebeplerini açıklayamıyor, diğeri de kalkıp kendi belediye başkanına hizmet ettirememesinin sebebini açıklayamıyor. Yaptıkları sadece laf kalabalığı. İkisi de hizmet edemediler, edemeyecekler de” diyerek konuşmasında iddialı sözlere yer veren Erksoy, “Benim için siyaseti bilmediğimi, hizmet edemeyeceğimi söylüyorlar. Evet, belki bu kürsüden konuşmaya tecrübem yoktur. Ama bu hizmet edemeyeceğimiz anlamına gelemez. Sosyal belediyeciliği bugüne kadar yapabilmişler mi de sosyal belediyeciliğin kaynağı olan bu oluşumun adayına itham da bulunuyorlar, sormak lazım. İktidarı arkana almakla, oturup çay içmekle, gönüllere dokunuyorum demekle hizmet olmaz. Halk da bunu yemez” şeklinde konuştu.

 

Dikkat çeken projeler

 

Limandere’yi yıllardır tarım ve hayvancılık merkezi bir belde olarak bildik. Süt Kooperatifi’nin sadece Sakarya’nın değil, Marmara’nın en aktif süt kooperatifiydik. Bundan 15 sene önce günde 15-20 ton süt toplardık. Bugün ise 8-10 tona düştü. Üretici yüzde elliden fazla küçülürken, satın alan firma nasıl oluyorsa holdingleşmiş” diyen Erksoy, “Artan maliyetlerle başa çıkamayan üretici, hayvancılığı bırakmak zorunda kaldı.1 Nisan’da göreve geldiğimizde öncelikli projelerimiz arasında kooperatifleşmeye destek vermek olacak. Yıllardır modern bir hayvan pazarı yok Karasu’nun, kapalı ve modern bir köylü pazar alanı yok. Projelerimizin başında bu iki tesis var” dedi. Limandere Mahallesi’ne yönelik projelerini de açıklayan Kerem Erksoy, Limandere Kavurması için bir dinlenme tesisi alanı oluşturacaklarını, yeşil alanı geniş park ve dinlenme alanı oluşturacaklarını, Balıklı Ovası’ndan gelen derenin sebep olduğu taşkının ve yolun sular altında kalmasının önlenmesi için derenin ıslah edileceğini belirtti. Ayrıca gençlere yönelik olarak spor tesisi ve sahaların oluşturulacağını da belirten Erksoy, “24 saat hizmet verecek bir belediye hizmet noktası oluşturacağız. Elinizden alınan belde belediyenizin yerine ilçe belediyesinin bir hizmet noktasını buraya oluşturacağız. Sizlere uçuk ve yapamayacağımız hizmetlerin vaadini vermiyoruz, verdiğimiz vaatleri de yerine getireceğimizden şüpheniz olmasın” diyerek sözlerine son verdi.

 

Sorunların takipçisiyiz

 

Op.Dr. Kerem Erksoy’un ardından kürsüye gelen CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç gelerek Limandere sakinlerine hitap etti. “Limandere sağlık ocağını kapatanlardan, hayvancılığı ve tarımı bitirenlerden, mahalleye doğalgazı getirmeyenlerden, ihtiyacı olan köprüyü yapmayanlardan ve mahalle gençlerine istihdam sağlamayanlardan hesabını her fırsatta soruyoruz” diyen Özkoç, “Limandere’nin sorunlarını bizzat takip ediyoruz. 31 Mart’ta da siz bu sorumlulara gereken dersi vereceksiniz, inanıyoruz” şeklinde konuştu. Limandere halkının, şeker pancarını sattığı ve mahallenin gelir kaynağı olan şeker fabrikasını satanlara TBMM’de karşı çıktığını ve “Satarsanız, hem Sakarya’ya hem de vatana ihanet etmiş olursunuz” dediğini belirten Özkoç, “Dediğimiz de oldu. FETÖ örgütünün Bank Asya’sına şeker fabrikasını sattılar. Mücadele ettim, başbakana kadar çıktım, Sakarya’da mitingler yaptık ama sesimizi duymak bile istemediler” şeklinde konuştu. “Her şeyinizi satıp, sizleri borçlandırıp, sonra da gelip burada yüzde 70 oy alıyorlar. Bu halka bu kadar zulüm yapılmaz” diyen Engin Özkoç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

Derdiniz, derdimiz olacak

 

Her zaman şunu söyledim: Benim için AKP, CHP, MHP veya başka parti yok. Benim için vatan var. Sizin hizmetkarınız olmaktan her zaman gurur duydum, bunun bilinciyle hareket ettim. Sizin için hangi mücadeleyi vermedim, ne zaman yanınızda olmadım? Bundan sonra da olacağım. Kefil oluyorum ki, arkamdaki bu 25 güzel insan ve başkan adayı Kerem Erksoy da en az benim kadar sizin hizmetkarınız olacak ve dertlerinizle dertlenecek, sorunlarınız için mücadele verecek. En önemlisi de onlar gibi halkı ayrıştırmadan, partili ve partisiz diye sınıflandırmadan, Karasu halkına, Karasu’nun evladı olduğu için, insan olduğu için hizmet edeceğiz. Kerem Erksoy, sizden sadece kendisine güvenmenizi istiyor. Parti parti gezen ve halen kendisine güvenildiğini iddia eden birilerine nasıl güvenilir hepimiz gösterelim. Güveninin karşılığını da önce siz, sonra Karasu alsın. Karasu’yu ve Limandere’yi nasıl ihya edeceğimizi Sakarya’ya gösterelim

 

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: