Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde daha önceden ihtiyaca cevap veremeyen bir ortama sahip olan ve okullardaki en önemli birimlerin başında gelen rehberlik servisi, modernize edilerek ihtiyaca cevap verebilir bir hale getirildi. Modern bir görüntüye sahip hale gelen okulun rehberlik servisi, okula bu yıl Şırnak’tan atanan yeni rehberlik öğretmeni ile öğrenci ve velilere hizmet vermeye başladı. Servisin açılış kurdelesini Okul Müdürü Ergün Demir, Okul Aile Birliği Başkanı Ali Sarımert, Rehberlik Öğretmeni Ümmügülsüm Şafak, okul öğretmenleri ve öğrenciler, dualar eşliğinde kesti.

 

Okulun Rehberlik Öğretmeni Ümmügülsüm Şafak, “Rehberlik servisi, okullarda bulunan en önemli birimlerden biridir. Öğrencilerle bire bir iletişime geçme ve veli-öğrenci-öğretmen işbirliği konusunda rehberlik servisinin ve rehberlik ortamının önemi büyük.  Rehberlik servisimizin okulumuza kazandırılmasına emekleri geçen okul müdürümüz Ergün Demir, okul aile birliği başkanımız Ali Sarımert başta olmak üzere tüm eğitimci arkadaşlarımıza ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ergün Demir ise, “Okulların olmazsa olmazlarından olan rehberlik servisi, öğrencilerin yönlendirilmesi, akademik başarı ve kişisel gelişim açısından önemli bir alandır. Rehberlik servislerin, uygun fiziki şartlarda hizmet vermesi amacına ulaşır bir hal kazandırır. Biz de okulumuzda bunu sağladık ve öğrencilerimizi yönlendirme, geleceğe hazırlama açısında daha uygun ortamlarda çalışılmasını amaçladık. Okulumuza yeni atanan öğretmenimize de çalışmalarında başarılar diliyor, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.