Karasu Belediye Başkan Aday Adaylığı için bir istifa da AK Parti Karasu İlçe Başkanı İshak Sarı’dan geldi. 30 Kasım Cuma günü gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısıyla İlçe Başkanı İshak Sarı, istifa ettiğini açıkladı. Yönetim kurulu toplantısında alınan kararın ardından basınla bir araya gelen Başkan Sarı, istifasını açıklayarak belediye başkan aday adalığı yolunda çalışmalarına başlamış oldu. Yaklaşık 7 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüten AK Parti İlçe Başkanı İshak Sarı, “Görev sürem boyunca 6 tane seçim, 6 tane de üst kurul delegeliği gerçekleştirdik” dedi.

 

Genel Merkez’den bilgi

 

Görev süresi oyunca teşkilatı diri tutmak adına büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Sarı, “Genel Merkezi’miz bize istifa edebileceğimiz konusunda bilgi verdi. Biz de 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için istifa etmiş olduk. Kararımızın önce partimize ve ilçemize hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi. İlçe başkanlığı görevini vekaleten AK Parti İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Hasan Yavuzyiğit’e devrettiğini de ifade eden Sarı, “Bıraktığımız bayrağı devralan arkadaşımız ve yönetim kurulumuz daha da yukarılara taşıyacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok” şeklinde konuştu.

 

Basının sorularını yanıtladı

 

AK Parti Belediye Başkan Adayı’nın ne zaman açıklanacağı konusundaki soruya yanıt veren İshak Sarı, “Bu süreci, ilçe başkanları olarak Genel Merkez’de görüştük. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararının beklediği 20 ilin neticelenmesi sonrası üst kurulda ilçelerin görüşüleceği ve Karasu adayının da bu ilçelerle birlikte Aralık ayı ortası ile sonu arasında belli olacağını öğrendik” ifadelerini kullandı. İstifasının banko aday olarak gösterileceğine işaret olup olmadığına dair soruya ise Sarı, “Böyle bir anlam çıkması doğru değil. Bu durum, Cumhurbaşkanımız’ın kararıyla gerçekleşir. Biz sadece aday adaylığı için istifamızı verdik” şeklinde oldu. Aday olmamanız durumunda tutumunuz ne olacaktır sorusuna ise Sarı’nın yanıtı şöyle oldu: “Aday olan arkadaşımıza en kuvvetli desteği vermek olacaktır. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Amacımız AK Parti’nin iktidar olması ve seçimi kazanması için mücadelemizi sürdürmektir” Basına yönelik gerçekleştirilen toplantıda AK Parti Karasu Kadın Kolları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda partili de hazır bulundu.