Erasmus Plus projesi kapsamında “Farklılıklar İçinde Birlik” isimli okul eğitiminde Polonya’ya giden Manavpınarı İlkokulu’ndan bir idareci, bir öğretmen ve beş öğrenci, Proje kapsamında bu kez Romanya’ya gidecek.

Eğitim faaliyetleri esnasında öğrenciler kendi yaş gruplarında ev sahibi öğrenciler ile iş birliği ve grup çalışmaları yaptı. Eğitimciler ve öğrenciler, Türkiye ile Polonya’daki eğitim-öğretim faaliyetleri arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları gözlemleme imkânı buldu. Yunanistan ve Romanya’dan gelen proje ortakları ile Karasulu öğrenciler, Polonya’nın kültürünü ve damak lezzetini tanıma fırsatı da buldu. Ekip, kültürel gezi kapsamında Polonya’nın eski başkenti Krakow’u ve Busko-Zdroj bölgesini tanıma fırsatı buldu.

Projenin ikinci ayağında beş farklı öğrenciden oluşan bir ekip, 17-22 Mart arası Romanya’nın Rişiori de Vede şehrine gidecek. İlhamını sporun birleştirici gücünden alan bu buluşmada öğrenciler çeşitli sportif etkinliklerde ve yarışmalarda yer alarak uluslararası takımlarda yabancı akranlarıyla çalışacak ve işbirliği yeteneklerini geliştirecek.

Manavpınarı Ilkokulu Romanya Yolcusu F1

Manavpınarı Ilkokulu Romanya Yolcusu F2

Manavpınarı Ilkokulu Romanya Yolcusu F3

Manavpınarı Ilkokulu Romanya Yolcusu F4