12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 97.yıldönümü nedeniyle Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri tarafından bir program gerçekleştirildi. Programda okunan şiirlerin ardından öğrenciler tarafından muhteşem bir gösteri yapıldı. Öğrenciler okul bahçesinde toplanarak ellerindeki Türk Bayrağı desenli ve altlarında kağıttan hazırlanmış ağzında zeytin dalı taşıyan kuş motifli yüzlerce balonu, marş eşliğinde gökyüzüne bıraktı ve Afrin’deki Mehmetçiklerimize destek verdi. Gösteri, velilerden ve izleyen vatandaşlardan büyük alkış aldı.

 

 

 

Şiirler alkış aldı

 

Saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda öğrenciler günün anlam ve önemine ait şiirler okudu. İlk olarak okulun 2.sınıf öğrencisi Fikri Devrim Merttürk ‘Mehmet Akif’ isimli şiiri okudu. 4.sınıf öğrencisi Elanur Çağlar ise ‘İstiklal Marşına’ adlı şiiri seslendirdi. Son olarak da yine 2.sınıf öğrencilerinden Ahmet Erdem Altıparmak ‘Bayrak’ isimli şiiri okudu. Programın sonunda, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda birinci olan Aslan Özdemiroğlu’nun coşku dolu hareketlerle İstiklal Marşı’nı okuması, öğrencilerden ve izleyenlerden büyük alkış aldı.

 

Afrin’e selam ve destek

 

Program sonunda öğrenciler, okul bahçesinde toplandı ve ellerindeki bayrakları marşlar eşliğinde gökyüzüne bıraktı. Görülmemiş bir etkinliğe imza atan öğrencilerin bu gösterisi, göküzünü adeta kırmızı beyaza bürüdü. Okul Müdürü Mehmet Bayhan, “Mehmetçik’imize destek olmak adına öğrencilerimiz böyle bir etkinlik hazırladı. Üzerinde bayrağımız olan ve altlarında, ağzında zeytin dalı olan beyaz güvercin motifli balonları gökyüzüne bırakarak Afrin’e gönderdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.