1993 yılında Hakkari’de şehit olan Piyade Onbaşı Ferhat Sözer’in ismi, düzenlenen tören ile Yalı Ortaokulu’na verildi. Okul bahçesinde düzenlenen ötrene Şehit Ferhat Sözer’in babası Şaban Sözer, Kaymakam Aziz Mercan, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktaroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Şube Müdürleri, Karasu Müftüsü Mustafa Aydın, bazı okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törenin sunumunu okulun sosyal bilgiler öğretmeni Elif Akdeniz yaptı. Karasu Kaymakamı Aziz Mercan bir konuşma gerçekleştirdi. Mercan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Devlet ve millet olarak, şehitlerimize olan borcumuzu ödememiz mümkün değiliz. Ancak onların isimlerini ölümsüzleştirmek ve onlara olan minnet duygularımızı ifade etmek için isimlerini böyle yaşatabiliyoruz. Başta Ferhat Sözer olmak üzere ebediyetten bugüne tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum ve ailelerine bir kez daha sabır diliyorum. Sizler de şehitlerimize olan borcunuzu, bu okullarda okuyup, iyi bir eğitim alarak, iyi yerlere gelerek ödeyeceksiniz. Onlar için hepiniz, ülkenize hayırlı, faydalı,  iyi ve eğitimli bireyler olmayı kendinize borç bilmelisiniz. Son olarak da geçtiğimiz günlerde Hakk’ın rahmetine kavuşan şehit annemiz Havva Sözer’e de Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum”

 

Mercan’ın konuşmasının ardından Karasu Müftüsü Mustafa Aydın öncülüğünde edilen dua ile şehidin ismi, eski adı Yalı Ortaokulu olan okula verildi. Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu’nun anasınıfı öğrencileri, Kaymakam Aziz Mercan’a çiçek takdim etti. Ardından davetliler ve öğrenciler, Şehit Ferhat Sözer için hazırlanan köşeyi ziyaret etti. Mercan ve beraberindekiler, okulu gezerek öğretmenler odasında okul eğitimcileri ile bir araya gelerek bir süre sohbet etti.