Muhsin Turhan'ın "Ters köşe!" başlıklı köşe yazısı

Bu haftaki yazımı biz emekliler üzerine yazmaya karar vermiştim…

Son günde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce olur diye beklerken Yusuf Alemdar'ın açıklanması hepimizi ters köşe yaptı…

Bu açıklamayı doğrusu hiç beklemiyordum. Bundan sonra söylenecek tek şey “Sakarya’mıza hayırlı olsun” demektir. Bu hafta emekliler olarak ilk ters köşe golü devletin bizlere yaptığı yüzde beş zam açıklamasıyla oldu. Tam da uzaya astronot göndermenin zenginliğini tadarken bu yüzde beş tüm emeklilerin tadını kaçırdı.

Alacağımız maaşı şöyle bir hesapladım. Yıl 2015’te emekli oldum! Aldığım maaş bin 350 TL! Çeyrek altın 165 TL. Maaşımla 7 adet çeyrek altın alırken bugün 3 çeyrek altın alabiliyoruz. Hükümetimizin meşhur bir sözü vardı her zaman söylediği "Nerdeeenn nereyeee.” Evet biz emekliler nerdeenn nereye geldik. Lokantalarda yemek yemeyi, eşimizle bir yerlere gidip gezmenin bile hayalini kuramaz olduk. Hani bazı yandaş, yalaka memur ve avenesi insanlar “halinize şükredin millet Afrika’da aç geziyor bunu da bulamıyor” derken! Biz emekliler bunları hak etmiyoruz. Biz emekliler bu ülkede sahipsiz kaldık. Hakkımızı ne bir arayan nede soran var. 13 milyon emekli üzgün! Önümüzde belediye seçimleri var. Eğer sokağın tepkisi samimi ise (!) Ey iktidar, bu emekliler sizi ters köşeye yatırır.

Demedi demeyin! Allah'a emanet olun.