TOKİ tarafından Karasu’da yaptırılan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yüksek öğrenim yurdu, yapımından bir yıl sonra kapatıldı. Gerekçe ne? Yatak sayısının yüzde 70'ini dolduramamış olması.

Dolduramayınca ne oldu? Tasarruf tedbirleri kapsamında dükkan kapandı.

Sebep? Dükkan zarar ediyor, eee dolayısıyla devlet de zarar ediyor.

Bu yurt 11 milyon 250 bin lira civarına mal olmadı mı? Yani eski parayla 11 trilyon! Kapıya kilit vurunca zarar etmiş olmayacak mı devlet?

Bu çocukları sokağa atmak insan zararına sebep olmayacak mı? Belki bu yurda güvenip Karasu’yu yazdı öğrenciler, belki ev tutacak durumları yok. Ya da aileleri buna müsaade etmeyecek ve “Okulu bırak dön” diyecek.

Yurtta can güvenliği ve namusu devlet güvencesinde olan öğrenciler, şimdi kontrolsüz olarak bir çok tehlikeye açık şekilde konaklamak zorunda kalacak.

Böyle mantık mı olur ya? Dükkan zarar ediyor, kapatıyoruz (!)

Bu yurtta çalışan onca personel, güvenlikçi, hizmetli vs... Bu insanların zararı? Öğrencilerin maddi ve manevi zararı? Ailelerin imkansızlıklarla gönderdiğini varsayarsak zararları? Bunların tasarruf tedbirlerini kim alacak?

İlçemiz için büyük bir prestij kaybıdır KYK yurdunun kapanması. MYO öğrenci nüfusu her geçen gün düşüyor. Yurt yok diye Karasu’yu tercih etmeyenler de eklenince 3-5 yıla kadar MYO’yu da mı kaybedelim?

Bu yurda güvenip, evlenip, eşinin tayinini ve evini İstanbul’dan Karasu’ya getiren ve 1-2 gün sonra kapatılma haberini alan bir eğitimci arkadaşımızın derdi de başka bir boyut.

Olmadı be Ankara, eğitim ve mecburi konaklamaya dükkan gözüyle bakmak olmadı. Karasu bu kararı hak etmedi. En kısa sürede zarardan dönmek dileğiyle...

İyi haftalar dilerim.