19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Karasu’da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk Anıtı’na Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çelenk sunmasıyla başladı. Akabinde ise Müzik Öğretmeni Tahir Gök önderliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninin sona ermesinin ardından Karasu Şehir Stadı’na bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

YARINLARIMIZIN TEMİNATISINIZ

Karasu Şehir Stadı’nda devam eden kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında gençlere seslenen Ataç, “Biliyoruz ki sizler Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Ya istiklal ya ölüm parolası ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir” vurgusunu yaptı. Ataç’ın konuşmasının ardından Karasu Anadolu Lisesi Öğrencisi Baran Taş “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini” ardından Karasu Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Zehra Uzun “Gençliğin Ata’ya cevabını” okudu.

GÖSTERİ VE ŞİİRLER

Statta düzenlenen programda Karasu Halk Eğitimi Merkezi koordinesinde Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Özel Özşen Koleji Ortaokulu öğrencileri halk oyunları gösterilerini sergiledi. Gençlerin gösterileri tribünleri de coşturdu. Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Canan Karakaş “Boynumun borcudur”, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Özgür Özdemir “O geliyor”, Karasu Atatürk Anadolu Lisesi’nden Alper Yıldız “Şu sonsuz koşu”, Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi’nden Seval Filizfidanoğlu “19 Mayıs” adlı şiirlerini okudu.

YARIŞMALAR NEFES KESTİ

19 Mayıs’ın 104. yıl kutlamalarında Karasu Atatürk Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmenleri Ayşegül Demirbaş Örgen ve Özgür Özden yönetiminde koordinasyon yarışması düzenlendi. Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi ve Karasu Atatürk Anadolu Lisesi arasında yapılan yarışma nefesleri kesti. Kıyasıya mücadelenin galibi 3-2’lik skorla Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi oldu. Ardından ise sembolik gençlik koşusu yapıldı. Koşunun ardından Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Samet Umut Kel, Kaymakam Ahmet Naci Helvacı’ya tribüne çıkarak Türk Bayrağı takdim etti.

GENÇLİK KOŞUSUNDA DERECE ALANLAR

Törende ilçe genelinde yapılan spor karşılaşmalarında dereceye giren öğrencilere madalya takdim töreni de yapıldı. Gençlik koşusu genç kızlar kategorisinde Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Pınar Karakaş birinci, Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Eylül Ece Çatalbaş ikinci, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Edanur Demir üçüncü oldu. Gençlik koşusu genç erkekler kategorisinde Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Samet Umut Kel birinci, Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Mahmut Akyurt ikinci, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Özgür Özdemir üçüncü, Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Poyraz Şentürk dördüncü oldu. Öğrencilere madalyalarını Kaymakam Ahmet Naci Helvacı ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı takdim etti.

MADALYALAR TESLİM EDİLDİ

Gençler karate A kategorisinde birinci Karasu Atatürk Anadolu Lisesi’nden Yuşa Yaman Çakar, Karasu Atatürk Anadolu Lisesi’nden Emircan Kaçar ikinci, Karasu İmam Hatip Ortaokulu’ndan Mehmet Arif Sözer üçüncülüğü elde etti. B kategorisinde ise Karasu Atatürk Anadolu Lisesi’nden Buğra Yasir Balcı birinci, Karasu İmam Hatip Ortaokulu’ndan Osman Yavuzyiğit ikinci, Karasu Koleji’nden Gökmen Yaşar üçüncü oldu. Koordinasyon yarışması A kategorisinde ise birinci olan Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yaren Bulu, Ömer Yasin Köse, Hacer Kır, Orhan Demiralay ve Mehmet Ekin Çelik, ikinci olan Atatürk Anadolu Lisesi’nden ise Melike Nur Koç, Serra Şengül, Muhammet Ali Göbel, Semih Yılmaz ve Efe Kılıçaslan madalya almaya hak kazandı. Öğrencilere madalyalarını Cumhuriyet Başsavcısı Alperen Büyüksökmen ve protokol üyeleri verdi.

FİNAL GÖSTERİSİ

Tören final gösteri ile sona erdi. Final gösterinde jimnastik, okçuluk, bocce, masa tenisi, bilek güreşi, karate, futbol, voleybol, ayak tenisi gibi sporlar sergilendi. Genç sporcular sahada yerlerini alarak hünerlerini sergiledi. Gösterinin sonunda ise hem öğrenciler hem öğretmenler hem de protokol üyeleri sahada toplanarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi