Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, TÜBİTAK 54. Lise Öğrencileri Proje Yarışması kapsamında Asya Bölge Finalinde derece alan ve Türkiye finaline gidecek olan Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi öğrencileri Taha Demirbilek, Rana Altaş ve Danışman Öğretmen Barış Örgen’i makamında ağırladı.

ÖNEMLİ ÇALIŞMA

Başkan İshak Sarı, “Yarışmada ‘Sakarya’nın Kaybolmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Meslekleri’ isimli projesi ile Marmara Bölge Birinciliği kazanarak finale kalan öğrencilerimiz ve danışman öğretmenimizi tebrik ediyor ve finalde de kendilerine başarılar diliyorum. Süpürgecilik, kaşıkçılık, sepetçilik, yorgancılık ve ciltçilik geleneksel zanaatlarının tanıtımı ve gelecek kuşaklara aktarımı açısından önemli bir çalışmaya imza atılmış ve öğrencilerimiz bu geleneksel meslekleri ustalarından bizzat gözlemleyerek kendileri de kısmi bir çıraklık evresinden geçip ürünler ortaya koymuşlar” dedi.

UMUDUMUZ OLUYORLAR

“Ustalar okullara davet edilmiş, söyleşi programları tertip edilmiş” diyen Sarı, “Bizzat öğrencilerimizin el emeğiyle oluşan ürünler, meslekler hakkında edinilen bilgiler, ilçemizde ve ilimizde ayrıca sergilenmiş. Ne mutlu ki okullarımızda öğretmen ve öğrencilerimizin emekleri, hayalleri bu tür somut başarılara dönüşüyor. Evlatlarımız, projeleriyle övüncümüz ve umudumuz oluyor. Bizler çocuklarımızın daima yanındayız. Bir değer üreten, her alanda sahada ve önde olma azmine sahip olan eğitimci ve öğrencilerimizi desteklemekten mutluluk duyarız” sözlerini kullandı.