Karasu Halk Eğitimi Merkezi, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda yıl sonu sergisi düzenledi. Serginin açılışına Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı ve ilçe protokolü katıldı. Vatandaşında yoğun katılım gösterdiği sergide kursiyerlerin hazırladığı el emekleri ürünler sergilendi.

EKONOMİYE KATKI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Said Özkan gerçekleştirdi. Özkan, “İlçemizde Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle sergi açılışı ve ürün tanıtımlarıyla kurslarımızın görünürlüğünü, kurs ve kursiyer sayılarımızın artırılması; yetişkinlere sürekli öğrenme imkanı ve sosyal aktivite alanları sağlanması; öğrencilerimizin akademik başarısına katkıda bulunulması; istihdam ve ekonomiye katkı sağlanması amaçlanıyor” dedi.

DÖRDÜNCÜ SIRADAYIZ

Özkan, “İlçemizde 2023 yılının ilk beş ayında toplamda 326 kurs açılmış ve 14 bin 855 kursiyere eğitim verilmiştir. Aile Okulu Projesi kapsamında kursiyerlerimizin ve velilerimizin katılımıyla 6 bin 157 kursiyer sayısına ulaşılmış; yetişkinlere yönelik madde bağımlılığı ve farkındalık kurslarında ise 3 bin 906 veli ve kursiyerimiz eğitim aldı. Karasu Halk Eğitimi Merkezi olarak ulaşılan kurs ve kursiyer sayıları itibariyle 17 ilçe arasında dördüncü sırada bulunuyor ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sergi ve programın hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, kursiyerlerimize ve siz değerli misafirlerimize katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SERGİ VE KONSER

Programda Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı konuşma yaparak, Türkiye'nin belki de en geleneksel halk etkinliklerinden birisinin Halk Eğitimi Merkezi kursları oluşturduğuna dikkat çekti. Halk Eğitim Merkezlerinin önemli olduğunun söyleyen Helvacı, “Türkiye'nin en önemli dinamik gücü olan kadınlarımızın, kızlarımızın bu eğitimi alıp geliştiriyor olmaları müthiş bir zenginlik olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Helvacı ve beraberindeki protokol üyeleri sergiyi gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Kursiyerlerin el emekleri ürünleri ise hem protokol üyeleri tarafından hem de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Sergi Usta Öğretici Deniz Arslan’ın önderliğinde kursiyerlerin bağlama ile yaptığı mini konseri ile sona erdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi