TOKİ içerisinde yer alan okul binasında hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda, Karasu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yıl boyunca hazırlanan çalışmalar ve projeler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 10 Mayıs Çarşamba günü saat 10:00’da gerçekleştirilen fuar açılışında, kurdeleyi Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, Karasu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ferhat Tekeli, Karasu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ali İhsan Kılınç ve bazı okul müdürleri birlikte kesti. Davetliler fuarı ilgiyle takip ederken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun’un her standı dikkatle incelemesi gözlerden kaçmadı.

 

Açılışta davetlileri gitar, kemençe, darbuka ve saz eşliğinde okulun orkestra grubu neşeli şarkılarıyla karşıladı. Öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Karagöz ve Hacivat rap söylüyor’ konulu seslendirme tiyatrosu, davetlilerin ilgisini çekti. ‘Atık yağlardan yağlı boya eldesi’ standına uzun süre ilgi gösteren İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, atık yağlardan elde edilen yağlı boya ile tuvalde resim çizdi.

 

FOTO GALERİ İÇİN buraya TIKLAYIN

 

Fuarın dikkat çeken iki deney standı ise, davetliler tarafından beğeniyle takip edildi. Ayrıca Gürcü kültürünün tanıtıldığı ve Gürcü yemeklerinin ikram edildiği stant da davetlilerin uğrak noktası oldu. Bilim fuarının koordinatörü, Karasu Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Fatih Bıyık, fuarla ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Bıyık, “Bu yılki fuarımızda yer alan çalışmaların yarıdan fazlası araştırma, anket yapma, durum tespit etme ve çözüm üretmeye yönelik çalışmalardan oluşuyor” dedi.

 

Yaptıkları anketlerle ilçe halkının bilgilendirilmesine yönelik seminerlerin verilmesi için İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitimi ile bir çalışma yapmak istediklerini söyleyen Bıyık, “Gaz maskelerinin kullanımı ve evlerde bulundurulması için bir çalışmamız var. Ayrıca okul bahçesi dar olan okullar için oynanabilecek alternatif oyunlar üzerinde araştırma yaptık. ‘Çanak Topu’ diye bir oyun da icat ettik ve beğenildi” dedi. Bilim yayınlarına aboneliğin ise Karasu’da çok düşük olduğunu belirten Fatih Bıyık, “Bilim dergilerini evlere 3’er veya 4’er günlük periyotlarla göndererek, her eve bilimsel yayınların girmesini sağlayacak bir projemiz mevcut” diyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.